Memur ve işçi arasındaki fark için düğmeye basıldı: Milyonlarca emekliye ek zam müjdesi!

Memur ve memur emeklilerine zam oranı yüzde 49,25, işçi ve esnaf emeklileri için ise yüzde 37,57 şeklinde belirlendi. İki grup arasındaki fark çok olunca, işçi ve esnaf emeklileri için oranın artırılmasına yönelik çalışmalar da yapılmaya başlandı.

Memur ve işçi arasındaki fark için düğmeye basıldı: Milyonlarca emekliye ek zam müjdesi!

Ülkemizde memurlar ve memur emeklileri için 2024'te uygulanacak olan yeni zam oranları açıklandı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre memurlar ve memur emeklileri yüzde 49,25 oranında zam alacaklar. Söz konusu bu zam, toplu sözleşme gereği yüzde 15 olan zam oranına ek olarak, önceki altı aydaki enflasyon oranı olan yüzde 29,78'lik bir farktan kaynaklanıyor. Böylelikle toplamda yüzde 49,25'lik bir artış da söz konusu oluyor.

Yine verilen detaylara göre diğer bir taraftan SSK ve Bağ-Kur emeklileri için zam oranı yüzde 37,57 şeklinde belirlendi. Söz konusu bu grup, son altı aydaki enflasyon oranına eşit bir zam alıyor. Yaşanan bu durum, memur ve işçi emeklileri arasında yaklaşık olarak yüzde 12 puanlık bir fark oluşmasına sebep oldu ve "Zam oranında artış olur mu?" sorusunu da yeniden gündeme getirdi. 

Memur ve işçi arasındaki fark için düğmeye basıldı: Milyonlarca emekliye ek zam müjdesi!

ÇALIŞMA CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A SUNULACAK

NTV'nin aktardığı habere göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılmışolan çalışmada, alternatifli planlar hazırlandı. Söz konusu bu planlar, bütçe imkanlarını zorlamadan ve enflasyonla mücadele programına zarar vermeden adım atmayı da hedefliyor. Söz konusu çalışma, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ve sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Ayrıca, çalışma kapsamında, ücreti 7 bin 500 TL'ye tamamlanan emeklilerle ilgili düzenlemeler yapılması da planlanıyor.

Söz konusu düzenlemenin yasal süreci de Meclis'in 16 Ocak tarihinden sonra açılmasını takiben işleyecek. Yasalaşma sonrasında, emeklilere maaş farkı ödemesi de yapılabilecek.