Meral Akşener'in Güvendiği İsim, İYİ Parti'nin Başına Geçti! Müsavat Dervişoğlu Kimdir?

İYİ Parti'nin kurucu isimlerinden Müsavat Dervişoğlu, partinin yeni genel başkanı olarak seçildi. Geçmişte Ülkü Ocakları ve MHP içinde çeşitli roller üstlenen Dervişoğlu, siyasi kariyerine İYİ Parti'de devam ediyor. Meral Akşener'in veda konuşması sonrası düzenlenen olağanüstü kurultayda liderlik yarışını kazanan Dervişoğlu, partinin gelecek stratejisini şekillendirecek.

Meral Akşener'in Güvendiği İsim, İYİ Parti'nin Başına Geçti! Müsavat Dervişoğlu Kimdir?

Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti'nin Yeni Genel Başkanı Oldu

İYİ Parti'de önemli bir değişim yaşandı. Partinin kurucularından ve Meral Akşener'in yakın çalışma arkadaşı olan Müsavat Dervişoğlu, genel başkanlık görevine seçildi. Dervişoğlu'nun geçmişte hem Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) içerisinde önemli görevler üstlenmiş olması hem de MİT ile ilişkilendirilen olaylarda adının geçmesi, siyasi kariyerini oldukça renkli kılan detaylar arasında.

İYİ Parti, son seçimlerde bağımsız bir şekilde yarışarak sadece Nevşehir Belediyesi'ni kazanabilmiş ve toplamda %3,77 oy almıştı. Seçim sonuçlarının ardından Meral Akşener, olağanüstü bir kurultay çağrısı yapmış ve genel başkanlık için aday olmayacağını duyurmuştu. Akşener, veda konuşmasında, partiyi koruma ve temsil etme konusundaki kararlılığını vurgulayarak politikaya veda etti.

Kurultay sürecinde, İYİ Parti içerisinde çeşitli lider adayları öne çıksa da, Müsavat Dervişoğlu üçüncü turda en yüksek oyu alarak yeni genel başkan olarak seçildi. Dervişoğlu'nun genel başkanlığının, partinin gelecek siyasi stratejisinde önemli değişikliklere yol açması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Dervişoğlu'nu arayarak tebrik etti ve kurultayın ülke için hayırlı olmasını diledi.

Meral Akşener'in Güvendiği İsim, İYİ Parti'nin Başına Geçti! Müsavat Dervişoğlu Kimdir?

Müsavat Dervişoğlu Kimdir?

1960 yılında Ankara’da doğan Dervişoğlu, Ordu'nun Fatsa ilçesinden. Eğitimini Ankara'da ve Samsun'da tamamlayan Dervişoğlu, Ülkü Ocakları'nda aktif rol alarak siyasi hayatına başladı. 1987 ile 1989 yılları arasında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmış, daha sonra MHP ve MİT ile ilişkilendirilen çeşitli olaylara adı karışmıştır. 2017 referandumundan sonra MHP'den ayrılarak İYİ Parti'ye katılan Dervişoğlu, İzmir milletvekili ve parti içerisinde önemli görevler üstlenmiştir.