Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu defa yazılı uyarı geldi! Kar yağışı o tarihte başlayacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden bu defa kar yağışı için tarih geldi. Yazılı olarak yapılan uyarıda, Balkanlar üzerinden ülkemize gelecek soğuk hava dalgasıyla birlikte kar yağışı da bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu defa yazılı uyarı geldi! Kar yağışı o tarihte başlayacak!

Yeni yılın ilk ayından milyonlarca vatandaş kar yağışı bekliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamasında, soğuk ve yağışlı hava için tarih verdi. Balkanlar üzerinden gelecek soğuk hava dalgasıyla birlikte kar müjdesi de verildi.

KAR YAĞIŞI RESMEN GELİYOR

Karar'ın aktardığı habere göre meteorolojik değerlendirmelerini duyuran, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, "Soğuk ve yağışlı havalar geliyor!" diyerek uyarı yaptı. Ülkemize gelecek olan tarihi de paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Balkanlar üzerinden soğuk ve yağışlı sistemin etkisini de işaret etti. Verilen detaylara göre günümüze kadar hava durumu tahminlerini haritalı bir biçimde paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu defa da yazılı uyarıda bulundu. Türkiye'nin batı kesimlerinde sağanak ile güney ve batı kıyılarında gök gürültülü sağanak yağışların etkisini göstermesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu defa yazılı uyarı geldi! Kar yağışı o tarihte başlayacak!


METEOROLOJİ RESMEN TARİH VERDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü soğuk hava dalgası ile yağışlar için resmen 7 Ocak 2024 (Pazar günü) tarihini işaret etti. Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası etkisini gösterirken, 10 Ocak 2024'ten itibaren hava sıcaklıklarının da hızlı bir şekilde düşmesi bekleniyor. 

Aktarılan bilgilere göre Güney ve batı kıyı kesimlerinde yağmur, iç ve batı kesimlerinde (kıyı kesimleri dışında) karla karışık yağmur ve kar yağışı müjdesi verilirken, ayrıca yağışların zamanla güney ve batı kesimler ile Orta ve Doğu Karadeniz'de bazı bölgelerde kuvvetli olacağı da belirtildi.


SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINA İNECEK

Tüm Türkiye genelinde mevsim normalleri üzerindeki sıcaklıkların 10 Ocak 2024 tarihinden itibaren hızla düşmesi öngörülüyor. Sıcaklıkların hızla düşmesiyle beraber mevsim normallerinin altında kalabilir.