Meteoroloji’den 22 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından, 22 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Peki hangi iller için uyarı yapıldı? İşte detaylar...

Meteoroloji’den 22 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son dakika uyarısında bulundu. Buna göre, bugün (6 Aralık 2023) Marmara’nın doğusu, Kuzey Ege, Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz’in kıyıları, Doğu Akdeniz’in doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun batısı, Eskişehir, Elazığ ve Antalya’nın kıyı kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor1. Yağışların, yarın (7 Aralık 2023) İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da kar ve karla karışık yağmura dönüşmesi, cuma (8 Aralık 2023) günü ise Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda yoğun kar şeklinde devam etmesi öngörülüyor. Yağışların, hafta sonu da ülke genelinde etkili olması ve pazartesi (11 Aralık 2023) günü sona ermesi bekleniyor.

Meteoroloji’den 22 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı!


22 İL İÇİN FLAŞ UYARI


Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların oluşturabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Buna göre, bugün için İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Tunceli, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Hatay, Osmaniye, Adana ve Mersin için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Bu illerde, sağanak yağışın yer yer kuvvetli ve şiddetli olacağı, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara neden olabileceği belirtildi1. Ayrıca, yarın için İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da kar yağışının ulaşımda aksamalara, buzlanma ve don olayına sebep olabileceği ifade edildi. Vatandaşların, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.