Meteoroloji’den 66 il için turuncu ve sarı kodlu flaş uyarı geldi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin birçok bölgesinde kar yağışı, fırtına, sel ve su baskını gibi olumsuz hava olayları beklendiğini açıkladı.

Meteoroloji’den 66 il için turuncu ve sarı kodlu flaş uyarı geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin birçok bölgesinde kar yağışı, fırtına, sel ve su baskını gibi olumsuz hava olayları beklendiğini duyurdu. Meteoroloji, 66 il için “turuncu” ve “sarı” kodlu uyarıda bulundu. Bu uyarılar, hava olaylarının şiddetini ve tehlikesini göstermektedir. “Turuncu” kodlu uyarı, çok kuvvetli ve tehlikeli hava olaylarını, “sarı” kodlu uyarı ise kuvvetli ve dikkat gerektiren hava olaylarını ifade etmektedir.

Meteoroloji’den 66 il için turuncu ve sarı kodlu flaş uyarı geldi!

Kar Yağışı Beklenen İller

Meteoroloji, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’da kar yağışının etkili olacağını bildirdi. Kar yağışının, İç Anadolu’nun doğusu (Niğde, Nevşehir, Kayseri, Yozgat, Sivas), Tokat ve Amasya ile Samsun, Ordu ve Giresun’un yüksek kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. İl merkezlerinde 4-10 cm, yükseklerde 10-20 cm civarı örtü yapması beklenen kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Bu iller için “turuncu” kodlu uyarı yapıldı.