Milyonlarca emekliye gıda yardımı, fatura - kira desteği ve maaş zammı! İşte masadaki o destekler!

Milyonlarca emekli, 10 bin Türk Lirası şeklinde olan emekli maaşına zam gelmemesinden sonra merakla yeni destekler bekliyor. Bu kapsamda fatura desteğinden maaş zammına pek çok desteğin sinyalleri geldi. Peki, emeklilere hangi destekler verilecek? 

Milyonlarca emekliye gıda yardımı, fatura - kira desteği ve maaş zammı! İşte masadaki o destekler!

Emekli vatandaşlara merakla beklenen yerel seçimler öncesi yeni bir destek gelmemesi sebebiyle en düşük emekli maaşı 10 bin Türk Lirası şeklinde olan milyonlarca emekli, enflasyon ve hayat pahalılığına karşı adeta çaresiz kaldı. Bu sebeple emekli vatandaşların ekonomik yükünü hafifletmek için yeni desteklerin verileceği sinyalleri geldi. Peki, emekli vatandaşlara hangi destekler verilecek? Temmuz 2024'te emekliye maaş zammı yapılacak mı? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, emeklilere fatura desteği sağlıyor. Verilen bilgilere göre, hane içi kişi başı gelir üzerinden gelir testine tabi tutularak ihtiyaç sahibi vatandaşlara doğal gazda aylık olarak 188 Türk Lirası – 438 Türk Lirası yıllıkta da 1500 Türk Lirası – 3 bin 500 Türk Lirası arası yardımlar veriliyor.

Milyonlarca emekliye gıda yardımı, fatura - kira desteği ve maaş zammı! İşte masadaki o destekler!

Elektrikte de 1-2 kişilik muhtaç hanelere aylık (75 kilovatsaat) 130,09 Türk Lirası,

3 kişilik muhtaç hanelere aylık (100 kilovatsaat) 173,46 Türk Lirası,

4 kişilik muhtaç hanelere aylık (125 kilovatsaat) 216,82 Türk Lirası,

5 ve daha fazla kişilik muhtaç hanelere aylık (150 kilovatsaat) 260,19 Türk Lirası ödeme veriliyor.

Yine konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre emeklilerle ilgili de, bölgelere göre değişmekle beraber büyükşehirlerde kira desteği, doğal gaz, elektrik su ve gıda yardımları yapılması planlanıyor.


EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI 2024


Diğer bir taraftan Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 36 şeklinde duyurdu. Bu yılın ilk altı ayında ise bu rakamın yüzde 24 seviyelerinde olması bekleniyor.. İşte buradaki yüzde 24’lük bölüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı maaş farklarını temsil ediyor. Memur ve memur emeklilerine de toplu sözleşmeden kaynaklı yüzde 18,60‘lık maaş farkı verilmesi bekleniyor.