Müstakil ev almak isteyenlere 2024 müjdesi! Tam 219 bin TL'lik destek ödenecek!

Konut fiyatlarının giderek artmasıyla pek çok kişi de düşük maliyetleri nedeniyle prefabrik evlere yöneldi. Peki prefabrik ev fiyatları ne kadar? Devler prefabrik ev için ne kadar destek veriyor? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Müstakil ev almak isteyenlere 2024 müjdesi! Tam 219 bin TL'lik destek ödenecek!

Ülkemizde konut fiyatlarının her geçen gün artması pek çok kişiyi de prefabrik evlere yöneltti. Özellikle 11 şehri derinden etkileyen 6 Şubat depremlerinden sonra müstakil evlere ilgi giderek artarken pek çok kişi de fiyatlar ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı.

Peki prefabrik ev fiyatları ne kadar? En ucuz prefabrik ev ne kadar? Devlet prefabrik ev için ne kadar destek veriyor? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Müstakil ev almak isteyenlere 2024 müjdesi! Tam 219 bin TL'lik destek ödenecek!

Pek çok kişinin gündeminde yer alan prefabrik evler, hem maliyet etkinliği hem de pratikliği sebebiyle dikkate değer bir seçenek şeklinde belirtiliyor. Prefabrik ev sahibi olmayı düşünen vatandaşlar prefabrik evlerin avantajları hakkında bilgi sahibi olmak istiyor.

PREFABRİK EVLERİN ÖZELLİKLER

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan prefabrik evler, uygun maliyetleri ile ön plana çıkarken, yatırımın değerini koruma konusunda bazı tereddütler de mevcut. Arazi sahibi olanlar için, prefabrik konutlar, ekonomik bir alternatif sunuyor. Günümüzde, bu konutların kalitesi ve dayanıklılığı da oldukça arttı; betonarme konutlarla kıyaslandığı zaman fark giderek azalıyor. Ayrıca, prefabrik konutların deprem direnci, onları daha da cazip bir seçenek yapıyor.

Müstakil ev almak isteyenlere 2024 müjdesi! Tam 219 bin TL'lik destek ödenecek!

PREFABRİK EVE DEVLET DESTEĞİ

Özellikle 6 Şubat tarihindeki depremlerden sonra pek çok kişi tarafından araştırılan prefabrik evler için belirli şartları karşılamış olan ihtiyaç sahiplerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından barınma yardımı şeklinde finansal destek sağlanıyor. Söz konusu bu destek, prefabrik ev inşası için 300 bin liraya kadar ulaşabiliyor.

EN UCUZ PREFABRİK EV NE KADAR? 

2024 yılının Nisan ayı itibarıyla, prefabrik evler için piyasada dolaşan kampanyalı teklifler, potansiyel alıcıların bütçesine uygun bazı çözümler sunuyor. Konu ile ilgili olarak bir örnek vermek gerekirse, 90 metrekarelik ve 3 oda 1 salon oda düzenine sahip bir prefabrik konut, kampanya dahilinde 519 bin 900 TL gibi bir fiyata mal olabiliyor. Eğer devlet desteği alınıyorsa söz konusu bu fiyat 219 bin 900 TL'ye kadar iniyor. Böylelikle de pek çok kişinin müstakil konut rüyası daha erişilebilir bir hale geliyor.