Naci Görür tam 18 ili gözyaşları içinde uyardı! Kaderleri aynı Maraş ve Hatay gibi olacak!

Deprem konusu gündemden düşmezken,  Prof. Dr. Naci Görür'den 18 il için flaş bir uyarı geldi. İşte Naci Görür'ün o uyarıları...

Naci Görür tam 18 ili gözyaşları içinde uyardı! Kaderleri aynı Maraş ve Hatay gibi olacak!

Ülkemizin değişmeyen gündemleri arasında yer alan depremlere ilişkin her gün ayrı uyarılar geliyor.  Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Prof. Dr. Naci Görür bu defa 18 şehri uyardı. Paylaşılan bilgilere göre Naci Görür açıklamasında 6 Şubat depremlerinde yaşadıklarını anlatırken de gözyaşlarını tutamadı. 

Paylaşılan bilgilere göre deprem kuşağında yaşayan Türkiye her büyük depremde acı mirasına bir yenisini daha eklemeye deva ediyor. 6 Şubat gecesi büyük bir felaketin yaşandığı 11 şehirden sonra geçtiğimiz gün bugün Bursa'da meydana gelen depremden sonra gözler yeniden deprem uzmanlarına çevrildi. 

18 İLE AÇIK UYARI 

Deprem ile ilgili olarak yaptığı her açıklama yakından takip edilen Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür Kafa TV'de açıklamalar yaptı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre deprem uyarılarına her geçen gün bir yenisini ekleyen Naci Görür bu defa isim vererek 18 şehri uyardı. 

Naci Görür açıklamasında "Fay hattı üzerinde yaşayan bu illerin kaderi, üzülerek söylüyorum kaderi Maraş, Hatay gibidir." dedi.

Naci Görür tam 18 ili gözyaşları içinde uyardı! Kaderleri aynı Maraş ve Hatay gibi olacak!

KAYIP ANORMAL OLUR 


Peki hangi şehirler fay hattı üzerinde? Naci Görür o illeri şu şekilde sıraladı: Eskişehir, Denizli, Muğla, Erzincan, Kayseri, Tokat, Kahramanmaraş, Hatay, Kocaeli, Osmaniye, Bingöl, Konya, Erzurum, Aydın, Balıkesir, Burdur, Manisa, Hakkari... 

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Naci Görür ayrıca bu şehirlerle ilgili olarak, "Direkt fay hattının üzerinde yaşıyor bu iller. Bunların altındaki faylar da oldukça güçlü. Ve her şehirde 7 ve üzerinde deprem oluşturmaya kapasiteleri var." dedi.


Naci Görür ayrıca açıklamasında 18 ili kastederek, Orada deprem olursa zarar ve kayıp anormal derecede çok olur. dedi. 


NACİ GÖRÜR GÖZYAŞLARINI TUTAMADI 

Yine konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre diğer bir taraftan Naci Görür deprem gecesi yaşadığı olayı anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Naci Görür açıklamasında "Adana'da biz sizin uyarılarınız üzerine gittik komşularla konuştuk. Bir apartmandaki sıkıntılı durumu oradakilere izah ettik. O apartmandakiler bunu kabul etmemiş. Beni dinleyen kişi 'bizim halimiz vaktimiz yerindeydi, biz oradan ayrıldık' diyor. Şimdi size hayır diyenlerin hiçbiri yaşamıyor diyor."