Övgün Ahmet Ercan'dan flaş açıklama: İlkbahar gelmeden deprem göreceğiz!

Tunceli ve Hakkari'de meydana gelen depremler sonrası önemli açıklamalar yapan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, ilkbaharı işaret etti. Anadolu'daki gerginliğin her yerde arttığını kaydeden Övgün Ahmet Ercan, söz konusu gerginliğin 7 civarındaki bir büyüklükte deprem üretebileceğini dile getirdi.

Övgün Ahmet Ercan'dan flaş açıklama: İlkbahar gelmeden deprem göreceğiz!

Tunceli ve Hakkari'de meydana gelen depremler sonrasında gözler de deprem uzmanlarına çevrildi. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar son aylarda özellikle mega kent İstanbul için uyarılar yaparken; 2023 yılının son günü Hakkari'de yaşanan depremler ise farklı bir endişeyi gündeme getirdi. 31 Aralık tarihinde 4.4; 3.5 ve 4.5 büyüklüğündeki depremlerden sonra bölgeye dikkat çeken Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Mynet'e önemli değerlendirmeler yaptı.

Yaptığı açıklamada Afrika kıtasının Anadolu'ya yaptığı baskıya değinen Prof. Dr. Ercan, ilkbahara kadar büyük bir deprem beklediğini dile getirerek, önemli uyarılar yaptı. Açıklamasında "Gerginlik her yerde artıyor" diye konuşan Ercan, "Sanıyorum ki ilkbahara gelmeden bir deprem göreceğiz. Görüntü maalesef biraz bu şekilde. Söz konusu gerginliğin Anadolu'da bilhassa arttığını gösteriyor." diye konuştu.

Övgün Ahmet Ercan, İstanbul için de bazı dikkat çeken ifadeler kullanarak, şunları söyledi: "Görüntü odur ki Anadolu gergin çok. Ve söz konusu bu gerginlik de her yer de artıyor. Biraz alışılmadık bir durum söz konusu. Aslında 4'lük depremler büyük depremler değil fakat ülkenin çeşitli yerlerinde arka arkasında 4'ün üzerinde depremler olması da insanı ürpertiyor."

Övgün Ahmet Ercan'dan flaş açıklama: İlkbahar gelmeden deprem göreceğiz!


"KIRILIRSA 7 CİVARINDA BİR DEPREM BEKLENİR"

Söz konusu bu bölgede yer kabuğunun kalınlığı yaklaşık 43 km ve bu şu anda kırılmamak için direniyor. Fakat burada kabuğu kıracak kadar bir gerginlik birikmişse burada da 7 civarında bir deprem beklenir. Burada bir zamanlama vermek mümkün değil fakat  burası kırılmaya aday bir bölge.

"'BEN GELİYORUM' DİYOR"

Tabi ki her 4 büyüklüğünde meydana gelen bir depremden sonra bir büyük deprem beklemek yanlış olur. Fakat jeofizik anlamında diyor ki bize: Ben geliyorum!


TARİH VERDİ

Şu ya da bu şekilde sanıyorum ki ilkbahara gelmeden bir deprem göreceğiz. Fakat bu nerede olur onu şu anda bilemiyorum. Görüntü maalesef biraz bu şekilde.