Plajlarda Su Kalitesi Ölçümleri yapıldı! 2021'de hangi plajlarda yüzülebilir?

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nce Sağlık Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ortaklaşa çıkardığı rapor yayınlandı. Plajlarda su kalitesi ölçümleri

Plajlarda Su Kalitesi Ölçümleri yapıldı! 2021'de hangi plajlarda yüzülebilir?

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nce Sağlık Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ortaklaşa çıkardığı rapor yayınlandı. Plajlarda su kalitesi ölçümleri yapıldı! 2021’de hangi plajlarda yüzülebilir?

Plajlarda su kalitesi ölçümleri yapıldı! 2021’de hangi plajlarda yüzülebilir? Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nce Sağlık Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ortaklaşa çıkardığı Yüzme Suyu Kalitesinin Yönetilmesine Dair Yönetmelik kapsamında yapılan yüzme suyu çalışmalarıyla ilgili Yüzme Suyu Takip Sistemi, Türkiye genelinde hem deniz hem de birçok gölde uygulanıyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar kendilerini denize atmaya çalışıyor. Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj sorunuyla birlikte Halk Sağlı Genel Müdürlüğü’nce tüm kıyılardaki plajlardan alınan numuneler neticesinde su kalitesi ‘mükemmel’, ‘iyi’, ‘kötü’, ‘girilmesi yasak’ olarak dört ayrı kategoriye ayrıldı.

Plajlarda Su Kalitesi Ölçümleri yapıldı! 2021'de hangi plajlarda yüzülebilir?

Antalya İl Yüzme Suyu Komisyonu, Antalya sahillerinde yaptığı su kalitesine ilişkin ölçümlerin sonuçlarını paylaştı. Komisyon, halk sağlığını korumak, geliştirmek, koşulları düzeltmek, sağlığa zarar veren bütün hastalıklarla ve zararlı etkenlerle ve risk oluşturan faktörlerle mücadele etmek ve genel sağlığın korunması amacıyla bu çalışmanın yapıldığını açıkladı.

Antalya’nın 640 kilometrelik sahilinde 342 noktadan alınan numune sonuçlarına göre yüzmek açısından su kalitesi tüm noktalarda ‘mükemmel’ olarak gösterildi. Müsilaj sorunun yaşandığı Marmara’da ise birçok noktada su kalitesi ‘kötü’ kategorisinde yer aldı.