Prof. Dr. Naci Görür'den 5.1'lik Marmara depremiyle ilgili flaş uyarı geldi!

Prof. Dr. Naci Görür, Marmara açıkları, Gemlik Körfezi'nde İstanbul ve çevre illerde hissedilen depremle ilgili son dakika açıklaması yaptı. İşte Naci Görür'ün o açıklamaları...

Prof. Dr. Naci Görür'den 5.1'lik Marmara depremiyle ilgili flaş uyarı geldi!

Prof. Dr. Naci Görür, Marmara açıkları, Gemlik Körfezi'nde İstanbul ve çevre illerde hissedilen depremle ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Naci Görür resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Şu an için bir sıkıntı görmüyorum fakat Gemlik’te önlem alınarak bu yerleşim alanı deprem dirençli bir hale getirilmelidir. Bu şehrimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir. " diye konuştu.

Prof. Dr. Naci Görür'den 5.1'lik Marmara depremiyle ilgili flaş uyarı geldi!

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Naci Görür 5.1 büyüklüğündeki depremle ilgili X hesabından şu bilgileri aktardı: 

"Arkadaşlar, Bursa, Mudanya Kumyaka’nın biraz açıklarında 5,1 deprem meydana geldi Söz konusu bu deprem belli ki pek çok insanı telaşlandırmış. Deprem muhtemelen Zeytinbağı Fayının Gemlik Körfezi içindeki bölümünde. Söz konusu bu fay Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın güney kolunun bir parçası. Güney kol yavaş hareket eden ama stres biriktiren bir fay zonu. 1999 depremlerinde tahmin ediyorum stres kaybına uğradı. Biz şimdi depremi kuzey kolda bekliyoruz. Şu an bir sıkıntı görmüyorum fakat Gemlik’te önlem alınarak bu yerleşim alanı deprem dirençli hale getirilmelidir. Bu şehrimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir. Geçmiş olsun"