PTT 900 lira fatura yardımı Mayıs 2024! PTT'den nasıl yardım alınır, başvuru şartları neler?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine yönelik olarak yapmış olduğu duyuruda PTT üzerinden fatura yardımı yapacağını açıkladı. Peki, PTT'den nasıl fatura yardımı alınır, Mayıs 2024 için başvuru şartları neler?

PTT 900 lira fatura yardımı Mayıs 2024! PTT'den nasıl yardım alınır, başvuru şartları neler?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında dar gelirli vatandaşlara doğal gaz tüketim desteği verileceği duyuruldu. Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada “Türk vatandaşlarından doğal gaz arzı sağlanan il/ilçede ikamet eden ve 3294 sayılı Kanun kapsamında oldukları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca belirlenen hanelere doğal gaz tüketim desteği sunulmaktadır” denildi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre 3294 sayılı yasa doğrultusunda ihtiyaç sahibi olup hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin üçte birlik kısmında (2024 yılı için 5 bin 667 Türk Lirası) az olan haneler (hanesinde memur, noter ve muhtar bulunanlar hariç) için fatura desteği ödeneceği kaydedildi.

PTT 900 lira fatura yardımı Mayıs 2024! PTT'den nasıl yardım alınır, başvuru şartları neler?


EN DÜŞÜK 900 LİRA YATIRILACAK

Konu ile ilgili olarak PTT’den yapılan önemli duyuruyla özellikle doğal gaz tüketim desteği almak isteyenlerin başvuru işlemlerini e-Devlet üzerinden yapmaları gerekli. Yardıma muhtaç vatandaşlara, T.C. Kimlik kartı ve fatura ile müracaat etmeleri durumunda devlet tarafından 2 bin 500 Türk Lirası'na ulaşa doğal gaz desteği ödemesi sağlanacak. Söz konusu doğalgaz desteği, 2022 yılında başlayan ve kış ayları boyunca her ay düzenli olarak ödenen en önemli sosyal yardım ödemeleri arasında yer alıyor. 

Söz konusu destekten faydalanmak isteyen dar gelirli aileler için ödenecek tutar illere göre belirlenecek ve en düşük 900 TL olarak yatırılacak. Devletin sosyal yardımları büyük bir hızla devam ederken başvuru işlemleri ise e-Devlet üzerinden yapılacak. e-Devlet’e yapılan başvurusu onay alan kişilere devlet doğal gaz desteği olarak faturası üzerinden para yardımı ödeyecek.