PTT ve Aile Bakanlığı'ndan yeni ödeme müjdesi! Hesaplara 3 bin 504 TL yatırılacak!

Çalışmalarını son sürat sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlara 3 bin 504 Türk Lirası yardım ödemesi yapılacağını duyurdu. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre söz konusu ödemeler, PTT’den alınabilecek. 

PTT ve Aile Bakanlığı'ndan yeni ödeme müjdesi! Hesaplara 3 bin 504 TL yatırılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yaptığı sosyal yardım ödemeleriyle de dar gelirli vatandaşların geçimlerine katkı sağlıyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre bu kapsamda, ihtiyaç sahiplerine 3 bin 504 Türk Lirası ödeme yapılıyor. Bakanlığın engelli ve yaşlılara yönelik olarak yaptığı söz konusu bu ödemeler, hak sahiplerinin hesaplarına peş peşe yatırılırken, en yakın PTT şubelerinden de almak mümkün.


DAR GELİRLİLERİN HESAPLARINA 3 BİN 504 TL YATACAK

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Eğitim çağındaki çocuklardan yaşlı vatandaşlara kadar 7’den 70’e herkese sosyal yardım ödemesi yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, söz konusu bu ödemeler doğrultusunda yaşlı ve engelli bireylere de aylık yardımlar veriyor ve geçimlerine katkı sağlıyor. 

PTT ve Aile Bakanlığı'ndan yeni ödeme müjdesi! Hesaplara 3 bin 504 TL yatırılacak!


BAŞVURULAR NEREYE YAPILIOR?

Çalışmalarını sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 3 bin 504 TL yardım ödemesini almak isteyen yurttaşlar, başvuruları e-Devlet Kapısı sisteminden kolay bir biçimde yapabiliyor. Sigortası olmayan engelli ve yaşlı vatandaşlar, sağlık raporlarıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) gidip bu yardım ödemesine başvurabiliyor. Ödemelerden yararlanabilmek için hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birini geçmemesi gerekli ve söz konusu bu tutar, bu yılki asgari ücret için 5 bin 667 Türk Lirası şeklinde hesaplanıyor.

Başvuruları onaylanmış olan hak sahipleri, ödemelerini banka hesaplarından ya da en yakın PTT şubesine bizzat gidip alabiliyor.