PTT'den ihtiyaç sahiplerine 5 bin 330 TL ödeme müjdesi!

Çalışmalarına son sürat devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirlilere destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda destek ödemeleri hesapla yatırılırken, ayrıca PTT şubelerinden de alınabiliyor. 

PTT'den ihtiyaç sahiplerine 5 bin 330 TL ödeme müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yaşlılar ve engelliler başta olacak şekilde dar gelirli vatandaşlara sosyal yardım ödemeleri yapıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, eşi yaşamını yitiren ve çocuğu olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara da çeşitli ödemeler yapan bakanlık, vatandaşların geçimlerine de katkı sağlamış oluyor.

Paylaşılan detaylara göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu kapsamda Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri kapsamında çocuğu olan bireylere çocuk parası ödemesi yapıyor. Pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan söz konusu yardım ödemesi, hanede 2 çocuğa kadar verilen SED yardımı şeklinde de biliniyor. SED desteği, her ay iki hafta içerisinde hak sahiplerinin hesap numaralarına yatırılıyor ya da en yakın PTT şubelerinden alınabiliyor. Sene başında asgari ücrete yapılan zamdan sonra artış gösteren SED ödemeleri kapsamında bir çocuk için bir sene içinde toplam 5 bin 330 Türk Lirası ödeniyor. Aynı zamanda, Temmuz'da asgari ücrete zam yapılması durumunda SED ödemelerinin de artması bekleniyor.

PTT'den ihtiyaç sahiplerine 5 bin 330 TL ödeme müjdesi!

AİLE BAKANLIĞI SED ÖDEMELERİ MAYIS 2024

Dar gelirli vatandaşların gündeminde yer alan söz konusu destek paketi, dar gelirli ailelerin çocuklarının bakım, tedavi, okul giderleri gibi masraflarının karşılanması için ödeniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağlamış olduğu söz konusu bu destek sayesinde çocuklu ailelerin üzerindeki maddi yükün hafifletilmesi amaçlanıyor.

Söz konusu bu yardım, aile üyelerinden birinin sağlık sigortası olması ve kişi başına düşen maaşın asgari ücretin üçte birlik ksımına eşit olması koşuluyla her ay düzenli olarak veriliyor. Ayrıca yine verilen bilgilere göre  0-18 yaş arası çocukları olan haneye okul seviyesine göre ebeveynine ödeme veriliyor.