Resmi açıklama geldi! O destek için ödemeler Mayıs ayında sona eriyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve 2023 yılının Nisan ayında resmen başlayan ücretsiz doğal gaz desteğinin ne zaman sona ereceği açıkladı. Verilen bilgilere göre doğal gaz desteği önümüzdeki mayıs ayında sona erecek. 

Resmi açıklama geldi! O destek için ödemeler Mayıs ayında sona eriyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2023 yılının Nisan ayında 25 metreküp doğalgazın ücretsiz verileceği  müjdelenmişti. Ücretsiz doğal gaz kullanımı desteğinin ne zaman sona ereceği pek çok kişi tarafından merak edilirken konu ile ilgili de bir açıklama geldi. Geçtiğimiz 2023 yılının 24 Nisan tarihinde başlayan bedava doğalgaz uygulaması 31 Mayıs 2023 tarihinde sona ermişti fakat 25 metreküp ücretsiz doğalgaz kampanyası devam ediyordu.

Resmi açıklama geldi! O destek için ödemeler Mayıs ayında sona eriyor!

25 METREKÜP DOĞAL GAZ HANGİ TARİHE KADAR ÜCRETSİZ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Nisan 2023’te 1 sene boyunca 25 metreküp doğalgazın ücretsiz olarak verileceğini duyurmuştu. Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre  25 metreküp ücretsiz doğalgaz kampanyası 1 Mayıs 2024 tarihinde sona eriyor.

Diğer bir taraftan 1 metreküp fiyatı baz alındığında 25 metreküp doğalgaz 102 Türk Lirası ile 110 Türk Lirası arasında bir meblağ yapıyor. Doğalgaz faturalarında aylık olarak ortalama 100 Türk Lirası ile 110 Türk Lirası arasında indirim uygulanıyor.