Sosyal yardım ödemelerine yüzde 50 zam müjdesi! Aile destek ödemesi, 65 yaş maaşı, engelli aylığı, çocuk ve evde bakım aylığı…

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, pek çok kişinin gündeminde yer alan sosyal yardım ödemelerine yüzde 50 zam yaptığını açıkladı. Peki, hangi ödemenin tutarı ne kadar oldu? İşte merak edilen detaylar...

Sosyal yardım ödemelerine yüzde 50 zam müjdesi! Aile destek ödemesi, 65 yaş maaşı, engelli aylığı, çocuk ve evde bakım aylığı…

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıklarıyla beraber evde bakım yardımı ile sosyal ve ekonomik destek ödemelerinde yüzde 50’ye yakın artışlara gidildiğini müjdeledi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre 2024 yılı memur maaşına gelen zamla beraber pek çok ödemede ve yardımda artış yaptı. Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahiplerine ödenen destek zammına ilişkin beklentiler devam ediyor. Bakan Göktaş, aile destek ödemelerine yönelik bir son dakika açıklama yaptı.

Söz konusu bakanlığın sağlamış olduğu destek ödemeleri, Nisan'da ülke genelindeki vatandaşlara ulaştı. Özellikle dar gelirli vatandaşlar ve ihtiyaç sahipleri için önemli olan söz konusu bu ödemeler, sosyal medya üzerinden açıklandı.

Sosyal yardım ödemelerine yüzde 50 zam müjdesi! Aile destek ödemesi, 65 yaş maaşı, engelli aylığı, çocuk ve evde bakım aylığı…

ÖDEMELERDE ARTIŞ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu yılın nisan ayında Türkiye genelindeki hak sahibi vatandaşlara ortalama olarak 5 bin 330 TL tutarında sosyal ve ekonomik destek ödemelerini iletti. Söz konusu bu ödemelerle beraber toplamda 7 milyon TL'yi aşan destek miktarı, dar gelirli vatandaşların ve öğrencilerin maddi yüklerini hafifletmeyi hedefleniyor. Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce yapılan açıklamada toplamda 1461 kişiye bu kapsamda destek sağlandığı kaydedildi.

Bakan Göktaş konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıklarıyla beraber evde bakım yardımı ile sosyal ve ekonomik destek ödemelerinde yüzde 55’ye yakın artışa gidildiğini müjdeledi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada uygulanan sosyal hizmet modelleriyle düşük gelirli birey ve ailelerin ihtiyaçları doğrultusunda desteklendiğini kaydeden Bakan Göktaş, “Sosyal yardım ödemelerinde yapılan artışlarla birlikte yaşlı aylığını 2 bin 348 TL'den 3 bin 504 TL'ye yükseltiyoruz. Buna ek olarak yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşlarımızın aylıklarını 1874 TL'den 2 bin 797 TL'ye, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşlarımızın aylıklarını da 2 bin 811 liradan 4 bin 196 liraya çıkartıyoruz” dedi.

Bakan Göktaş, 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığının da 1.874 TL'den 2 bin 797 TL’ye çıkartıldığını kaydetti.