SSK, 4A, 4B, 4C ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş ödeme tarihleri değişti! Maaşlara bayram ayarı!

SSK, 4A, 4B, 4C ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş ödeme tarihleri değişti! Maaşlara bayram ayarı!

SGK’dan milyonlarca emekliyi oldukça yakından ilgilendiren bir karar geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre SGK, milyonlarca emeklinin merakla beklediği maaşların ödeme tarihlerinin değiştiğini duyurdu. Peki emekli maaşları ne zaman yatırılacak?

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan milyonlarca emekliyi oldukça yakından ilgilendiren bir karar geldi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre 16 Haziran 2024 tarihin başlayan Kurban Bayramı nedeniyle emekliler, 17-26 Haziran 2024 tarihlerinde ödenecek emekli maaşlarını bayramdan önce alacak.

Aktarılan bilgilere göre özellikle Kurban Bayramı sebebiyle vatandaşların kurbanlık alabilmesi için ödeme takviminin erkene alınması ile ilgili olarak  çalışmalar başladı. Bu kapsamda, SSK, Bağkur, 4A, 4B ve 4C emeklileri Kurban Bayramı kapsamında ödenecek bayram ikramiyelerini maaşlarıyla birlikte alacak.

SSK, 4A, 4B, 4C ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş ödeme tarihleri değişti! Maaşlara bayram ayarı!

HAZİRAN 2024 EMEKLİ MAAŞLARI HESAPLARA NE ZAMAN YATIRILACAK?

Bu yıl Kurban Bayramı’nın 16 Haziran tarihinde başlayacak olması sebebiyle emeklilerin kurbanlık işlemlerini gerçekleştirebilmesi için emekli maaşlarının 10-13 Haziran 2024 tarihlerinde hesaplara yatırılması bekleniyor.

Bu Kurban Bayramı’nda ilk defa merakla beklenen ikramiyelerin de emekli aylıklarıyla birlikte ödeneceği kaydedilirken, senenin ilk bölümünde yapılan zamla bayramda verilecek ikramiye tutarı 3 bin TL'ye çıkartılmıştı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında yürütülen çalışmalar kapsamında ödeme takviminin emeklilerin statüsüne göre ayrılması beklenirken, daha fazla emekli sayısı barındırması sebebiyle de ilk ödemelerin SSK, devamında da Bağ-Kur ve Emekli Sandığı şeklinde tamamlanması bekleniyor.