Tane tane dökülen fıstıklı helvayla baklavayı tahtından edin! 

Fıstıklı helva tarifi pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte baklavayı tahtından edecek o tarif...

Tane tane dökülen fıstıklı helvayla baklavayı tahtından edin! 

Fıstıklı helva, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir ve doğru yapıldığında, fıstıklı baklavanın o eşsiz lezzetini andırır. İşte herkesi mest edecek, tane tane dökülen ve ağızda dağılan bir fıstıklı helva tarifi...

BAKLAVAYI TAHTINDAN EDECEK FISTIKLI HELVA TARİFİ

Fıstıklı Helva: Baklava Tadında Bir Şölen

Malzemeler:

1 su bardağı dolusu iç fıstık
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı vanilya özütü
Bir tutam tuz

Tane tane dökülen fıstıklı helvayla baklavayı tahtından edin! 

FISTIKLI HELVA NASIL YAPILIR? 

Öncelikle şerbeti hazırlamak için su ve şekeri küçük bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

Başka bir tencerede sıvı yağı ısıtın ve unu ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak unun rengi hafif altın sarısına dönene kadar kavurun.

Kavrulan una vanilya ve tuzu ekleyin, karıştırın. Ardından yavaşça şerbeti ekleyin. Bu aşamada karışım köpürebilir, bu yüzden dikkatli olun.

Şerbeti ekledikten sonra hızlıca karıştırarak helvanın topaklanmamasını sağlayın. Helva kıvamını almaya başladığında iç fıstıkları ekleyin.

Fıstıkları da ekledikten sonra helvayı karıştırmaya devam edin. Helva, tencerenin kenarlarından ayrılmaya başladığında ocaktan alın.

Helvayı yağlı kağıt serili bir tepsiye dökün ve spatula ile düzeltin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Helva soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Bu tarif, fıstıkların tane tane hissedildiği ve baklava tadında bir helva yapmanızı sağlayacak. Helvanın püf noktası, unun iyi kavrulması ve şerbetin yavaşça eklenmesidir. Bu sayede helva, hem lezzetli hem de dökülen bir kıvam alacaktır. Afiyet olsun.