Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir ücreti 2024!

Tapu sahipleri tapu devri ile ilgili detayları merak ediyor ve araştırıyor. Peki tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir ücreti ne kadar? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir ücreti 2024!

Tapu sahipleri tapu devri ile ilgili detayları arama motorlarında sık sık araştırıyor. Peki pek çok kişi tarafından merak edilen tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir ücreti ne kadar? İşte merak edilen soruların cevapları...

2024 YILI TAPU DEVİR ÜCRETİ


Türkiye’de gayrimenkul alım satım işlemlerinde önemli bir yere sahip olan tapu devir ücretleri, 2024 yılı itibarıyla yeni bir güncellemeye tabi tutuldu. Tapu devir işlemleri sırasında alıcı ve satıcıdan alınan harçlar, gayrimenkulün tapu dairesinde gösterilen bedelinin yüzde 4’ü olarak belirlendi. Bu yeni düzenleme ile birlikte, tapu harcı masrafları konusunda vatandaşların aklındaki sorulara net cevaplar verilmiş oldu.

Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir ücreti 2024!

TAPU DEVRİ NASIL YAPILIR? 

Pek çok tapu sahibi tarafından merak edilen ve araştırılan tapu devir işlemi için gerekli evraklar hazırlanıp tapu harcı yatırılır. Akabinde ise ALO 181 aranır ya datapu müdürlüklerinin e-randevu sistemleri kullanılıp tapu randevusu alınır. 

Daha sonra randevu gününde alıcı ve satıcı, söz konusu gayrimenkulün bağlı bulunduğu tapu müdürlüğüne gider ve tapu devrini gerçekleştirir.

TAPUDA DİJİTAL DEVRİM

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın başlattığı yeni uygulama ile tapu işlemleri artık kişi ve mekana bağlı olmaktan çıkıyor. 2024 yılı sonunda devreye alınması planlanan ‘Türkiye Tapu’ uygulaması, tapu işlem süreçlerini dijital ortama taşıyarak, vatandaşların her türlü tapu işlemlerini internet üzerinden güvenli bir şekilde gerçekleştirmelerine olanak tanıyacak. Bu sayede, tapu işlemlerinde şeffaflık ve güvenlik standartları artırılmış olacak.