Tapu sahipleri aman dikkat! Başkası sizin tapunuzu sorgulayabilir mi? Hemen bu detaya bakın!

Tapu sahipleri aman dikkat! Başkasının sizin tapunuzu sorgulayıp sorgulayamayacağını biliyor musunuz? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın..

Tapu sahipleri aman dikkat! Başkası sizin tapunuzu sorgulayabilir mi? Hemen bu detaya bakın!

 

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü üzerinden tapu kaydı sorgulaması gerçekleştirilecek olanlar bir taraftan da başkası adına tapu kaydı sorgulaması yapılıp yapılamayacağını araştırıyor. 

Uşakgündem'de yer alan habere göre, işi Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nde işi olanların en çok araştırdığı sorular kurum tarafından peş peşe yanıtlandı. Verilen detaylara göre, özellikle merak edilen ve araştırılan "E-Devlet'te başkası adına tapu sorgulama yapabilir miyim?" sorusu da cevap bulurken detaylar da tek tek açıklandı.

Verilen bilgilere göre, pek çok kişinin merak ettiği ve araştırdığı Tapu sorgulama işlemi, tapu dairelerine gidilerek yapılabileceği gibi tapuya gitmeden de gerçekleştirilebiliyor. Tapu bilgileri Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesi üzerinden öğrenilebiliyor. Ayrıca uygulama kapsamında bireyler kendi üzerine kayıtlı olan tapu bilgilerini de görüntüleme hakkına sahip. İşte tam da bu çerçevede başkasına ait olan tapu sorgulama işlemi ile ilgili merak edilen konular da belli oldu. 

Tapu sahipleri aman dikkat! Başkası sizin tapunuzu sorgulayabilir mi? Hemen bu detaya bakın!

BAŞKASINA AİT TAPU SORGULANABİLİR Mİ?

 

Verilen bilgilere göre, başkasına ait olan tapu bilgilerini sorgulama işlemi sadece o kişi ile beraber tapu dairesine gidilerek öğrenilebiliyor. Bunun sebebi de, karşılaşılabilecek olan sorunların, dolandırıcılığın önüne geçerek gerekli güvenlik önlemlerinin alınması şeklinde açıklanıyor. 

Yine Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nün de açıkladığı detaylara göre başkası ismine tapu sorgulaması gerçekleştirebilmeniz için mahkeme veya noterden onaylı bir veraset alınmış olması gerektiği belirtildi. Yine verilen bilgiye göre eğer şayet verasetiniz varsa e-Devlet kapısı üzerinden arama kutusuna "Tapu Bilgileri Sorgula (Mirasçısı Olduğunuz Kişi Adına)" yazıp tapu bilgilerini sorgulamanız mümkün.

Tapu sahipleri aman dikkat! Başkası sizin tapunuzu sorgulayabilir mi? Hemen bu detaya bakın!

T.C. KİMLİK NUMARASI İLE TAPU SORGULAMASI YAPILABİLİR Mİ?

 

Yine aktarılan detaylara göre, arsa sahibi olan kişiler tapu sorgulama işlemlerini yapmak için bazı araştırmalar yapıyor. İnternet sitesi henüz açılmadan önce Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne gidilmesi zorunlu olan söz konujsu bu işlemleri de internet sitesi veya telefon üzerinden yapabiliyor. Tapu sorgulama işlemlerini yapabilmek için, Tapu Kadastro Bilgi Sistemi veya e-Devlet üzerinden TAKBİS (Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi) üzerinden sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor.