Tapu sorgulama nasıl yapılır? Şifresiz tapu sorgulama yapılabilir mi? Bu detaylara aman dikkat!

Pek çok kişi tarafından tapu sorgulama işlemlerinin nasıl yapılacağını merak ediyor ve araştırıyor. Söz konusu sorgulama işlemleri kimi zaman taşınmaz mal satışı için, kimi zaman miras durumu için, kimi zaman ise nedensizce yapılmak istenebiliyor. Peki tapu sorgulama nasıl yapılır? Şifresiz tapu sorgulama yapılabilir mi?  

Tapu sorgulama nasıl yapılır? Şifresiz tapu sorgulama yapılabilir mi? Bu detaylara aman dikkat!

 

Pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan tapu sorgulama işlemleri ile ilgili detayları merak eden vatandaşlar söz konusu bu işlemleri herhangi bir şifre olmadan nasıl yapabilecekleri ile ilgili araştırmalar yapıyor.

Pek çok kişinin de bildiği gibi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün online tapu sorgulama sistemi bulunuyor. Söz konusu konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, gerekli bilgilerin girilmesi ile birlikte tapu sorgulama işlemi de yapılabiliyor.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, kişi kendi adına kayıtlı olan tapu bilgilerinin sorgulamalarını yapabiliyor. Pek çok kişinin merak ettiği ve araştırdığı söz konusu bu sorgulama için T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresinin girilmesi gerekiyor.

 

tapu

Ayrıca yine verilen detaylara göre, isteyen kişiler söz konusu bu sorgulama işlemini tapu dairelerine giderek de gerçekleştirebiliyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgiye göre, tapu ya da kimlik belgesi ile müracaatlarını yapanlar tapusu ile ilgili sorgulama işlemini tapu memuru yardımı ile de yapabiliyor.

 

Yine konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, fakat burada da kişi kendi adına olan tapular ile ilgili sorgulama gerçekleştirebiliyor. Verilen bilgiye göre, bir başkasına ya da kuruma ait tapuya ilişkin bilgileri öğrenmek mümkün değil.

 

Tapu sorgulama işlemleri şifresiz şekilde yapılır mı? Tapu sorgulama şifresiz şekilde nasıl yapılır? 

tapu-sorgulama

TAPU SORGULAMA ŞİFRESİZ ŞEKİLDE YAPILIR MI?

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, pek çok kişinin gündeminde yer alan tapu sorgulama işlemleri şifresiz şekilde yapılamıyor. Online şekilde tapu sorgulama işleminin yapılabilmesi için TC kimlik numarası ve e-devlet şifresine ihtiyaç duyuluyor.

Paylaşılan detaylara göre, eğer kişi adına tapu sorgulama yapılmak isteniyorsa, e-devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün Tapu Bilgileri Sorgulama sayfasına da girilmesi gerekli.

Yine verilen bilgilere göre, T.C. ve e-devlet şifresi ile giriş yapıldıktan sonra eğer kişiye ait bir tapu yoksa ekranda "Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Sistemine geçmiş Tapu Sicil Müdürlüklerine ait kayıtlarda; T.C. Kimlik numaranız ile eşleşen herhangi bir kayıt bulunamamıştır." ifadelerine yer verilen bir uyarı çıkıyor.

Yine aktarılan detaylara göre, eğer kişi ismine kayıtlı gayrimenkul varsa, söz konusu gayrimenkul listesi ekranda gözüküyor. Ayrıca seçilen gayrimenkulün detay bilgileri ile merak edilen şerh, beyan, rehin, irtifak vb. bilgilerini bu ekrandan görüntülemeniz mümkün.

 

LPG'ye rekor indirim geliyor! Bir depoda 140 TL kar edeceksiniz! İşte indirimin başlayacağı o tarih!

Maaşlarda düzenleme yapılmasını öngören teklif TBMM’den geçti! Hemen bu son dakika gelişmesine bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek paketi açıkladı! 1.250 TL, 1.100 TL, 950 TL ve 850 TL ödenecek! Hemen başvurun, paranızı kaçırmayın!