Tapu sorgulama şifresiz yapılır mı? Tapu sahipleri aman dikkat!

Pek çok kişi tarafından merak edilen tapu sorgulama işlemleri kimi zaman taşınmaz mal satışı için, kimi zaman miras durumu için, kimi zaman ise nedensizce yapılmak istenebiliyor. Tapu sorgulama şifresiz yapılır mı? 

Tapu sorgulama şifresiz yapılır mı? Tapu sahipleri aman dikkat!

Pek çok kişi tarafından merak edilen tapu sorgulama işlemlerini yapmak isteyenler bu işlemi şifre olmadan nasıl yapabileceklerini merak ediyor ve araştırıyor. 

Pek çok kişi tarafından bilinen detaylara göre, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün online tapu sorgulama sistemi var. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, gerekli bilgilerin girilmesi ile beraber tapu sorgulama işlemi de gerçekleştirilebiliyor.

Fakat aktarılan detaylara göre, kişi kendi ismine kayıtlı olan tapu bilgilerinin sorgulamasını yapabiliyor. Söz konusu bu sorgulama için T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresinin girilmesi gerekiyor.

tapu

Ayrıca yine verilen detaylara göre, isteyen kişiler söz konusu bu sorgulama işlemini tapu dairesine giderek de gerçekleştirebiliyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, tapu veya kimlik belgesi ile müracaatlarını gerçekleştirenler tapusu ile ilgili sorgulama işlemini tapu memuru yardımı ile de gerçekleştirebiliyor. 

Yine verilen detaylara göre, fakat burada da kişi kendi ismine olan tapular ile ilgili sorgulama gerçekleştirebiliyor. Verilen bilgiye göre, bir başkasına ya da kuruma ait tapuya ilişkin bilgiler öğrenilemiyor.

Peki, tapu sorgulama işlemleri şifresiz olarak yapılır mı? Tapu sorgulama şifresiz olarak nasıl yapılır? 

tapu-sorgulama

TAPU SORGULAMA ŞİFRESİZ OLARAK YAPILIR MI?

Paylaşılan detaylara göre, tapu sorgulama işlemleri şifresiz yapılamıyor. Online olarak tapu sorgulama işleminin yapılabilmesi için TC kimlik numarası ve e-devlet şifresine ihtiyaç var.

Yine verilen bilgiye göre, eğer kişi adına tapu sorgulama yapılmak isteniyorsa, e-devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün Tapu Bilgileri Sorgulama sayfasına da giriş yapılması gerekli.

T.C. VE e-devlet şifresi ile giriş gerçekleştirildikten sonra eğer kişiye ait bir tapu yoksa ekranda "Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Sistemine geçmiş Tapu Sicil Müdürlüklerine ait kayıtlarda; T.C. Kimlik numaranız ile eşleşen herhangi bir kayıt bulunamamıştır." ifadelerinin yer aldığı bir uyarı çıkıyor.

Yine verilen bilgiye göre, eğer kişi adına kayıtlı gayrimenkul varsa, söz konusu gayrimenkul listesi ekranda gözükecek. Seçilen gayrimenkulün detay bilgileri ile merak edilen şerh, beyan, rehin, irtifak vb. bilgilerini bu ekrandan görüntülemeniz mümkün.

 

Başkasına ait tapu sorgulanır mı? Başkasına ait tapu nasıl sorgulanır? Hemen bakın!

Altının piri İslam Memiş tek tek duyurdu, bu yeni rakamı görenin ayakları yerden kesildi!

EYT'de bir son dakika gelişmesi daha! 3600 prim günüyle kimlere emeklilik yolu açılacak?