Tapu tartışmalarının ortasında mega kent İstanbul'un rezerv alanları belli oldu!

Tapu tartışmalarının ortasında mega kent İstanbul'un rezerv alanları belli oldu!

Tartışmaların odak noktası olan rezerv alan açıklaması Bakan Özhaseki'den geldi. İstanbul'un rezerv alanlarını tek tek açıklayan Bakan Özhaseki, 12 bölge olduğunu belirtti.

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı canlı yayında tartışmaların odağında bulunan rezerv alanlarına ilişkin kritik bilgiler verdi. Bakan Özhaseki, İstanbul'da 350 bin 400 konutun dönüşeceğini dile getirdi.

12 REZERV ALANI VAR

Halktv'de yer alan habere göre mega kent İstanbul'da mera alanı diye geçen, orman vasfını yitirmiş olan arazilerin olduğu 12 yerin rezerv alanı olarak belirlendiğini dile getiren Mehmet Özhaseki, "Buralarda yapacağımız hazır 450-500 bin konut olacak. Bir tanesinin çevresinde Esenler, Eyüp var. Bir tanesi de Tuzla civarında. İlk etapta en riskli alanları buraya taşıyacağız. 1 milyona yakın konut inşa edeceğiz. Birkaç seneye bunları bitiririz biz. Kimseyi evinden etmek gibi bir derdimiz yok, tek derdimiz mega kent İstanbul'u depreme hazırlamak" dedi.

Tapu tartışmalarının ortasında mega kent İstanbul'un rezerv alanları belli oldu!

"MEGA KENT İSTANBUL'DA 1 BUÇUK MİLYON RİSKLİ YAPI VAR"

Bakan Mehmet Özhaseki'nin açıklamalarında öne çıkanlar şu şekilde:

"Hocalarımın da ısrarla söylediği kırılacağı söylenen yerler var. Eğer 500 seneik bir arayla oluyorsa bu depremler, süre dolmuş gözüküyor. İnsanoğlunun burada yapması gereken, evlerini iş yerleri sağlamlaştırmak. Bundan başka da hiçbir yolumuz yok. Mega kent İstanbul'da 1 buçuk milyon riskli yapı var. En riskli olanların sayısı ise 600 bin ve acil olarak dönüştürülmesi gerekiyor. Biz yeni düzenlemeyle beraber eğer vatandaşların yarısından bir fazlası istiyorsa dönüşümü yapıyoruz.

"SANA PARA VERELİM ÇIK EVİNİ BUL..."

"Yarısı bizden kampanyasını başlatmıştık Destek paketi açıkladık. Mega kent İstanbul'da rüzgarda yıkılacak konutlar var. 100 bin TL sana para verelim diyoruz, çık evini bul. 10 sene boyunca 1 sene faizsiz 5 bin 500 Türk Lirası ile başlayacak. Şu ana kadar bize 1 milyon 230 bin kişi başvuru yaptı. 71 bin kişi binada hepsi anlaşmış, hemen başlayın kentsel dönüşüme dedik. 3 senelik bir kampanya. İstanbul'a özel kentsel dönüşüm birimi kurduk."