Tapusunu kaybedenler aman dikkat! Hemen bunları yapmanız gerekiyor!

Resmi bir belge olan tapu, Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından veriliyor. Peki tapu kaybedilirse ne olur? Tapusunu kaybedenler ne yapmalı? 

Tapusunu kaybedenler aman dikkat! Hemen bunları yapmanız gerekiyor!

 

Resmi bir belge olan tapu, Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından veriliyor. Verilen detaylara göre tapu bir kişi veya kişilerin üzerinde olan malları gösteriyor. Her taşınmaza ait bir tapu belgesi bulunuyor.

Peki tapusunu kaybedenler ne yapmalı? Tapu kaybolursa ne olur? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, tapu senedinin kaybedilmesi sonucunda bu tapuyu bulan vatandaşların gayrimenkul üstünde herhangi bir işlem yapmaları mümkün değildir. Yine verilen bilgilere göre, tapu kayıtları üzerinde değişikliği ancak ilgili kişiler yapabilir.

Tapusunu kaybedenler aman dikkat! Hemen bunları yapmanız gerekiyor!

SATIŞ OLMADIĞINDA TAPU HARCI GERİ ALINIR MI?

 

Yine verilen detaylara göre, tapu harcı ödemelerinde yurttaşlar eğer o noktayı gözden kaçırmışsa parası maalesef ki yanmış demektir. Konut alırken emlak vergisi ödeyen kişiler, tapu harcı veren vatandaşlar, binleri geçen ekspertiz ücreti yatıranlar için sevindirici bazı haberler de bulunuyor. Söz konusu bu ücretlerden muaf olduğunu bilmeden ödeyenler 5 yıl içerisinde ücretini de geri alabilir. 

tapu

TAPUSUNU KAYBEDENLER AMAN DİKKAT

 

Yine verilen detaylara göre, kişiler, tapu bilgilerini e-devlet kapısı üzerinden görebiliyor. E-devlet üzerinden gayrimenkul bilgilerinin görülebilmesi için T.C Kimlik Numaranızın sisteme kayıtlı olması gerekiyor. Böylece bu düzenlemeden faydalanmanız mümkün. E-devlet sayfanızda bulunan ''BEYANDA BULUNUN'' bölümü ile ilgili Tapu Müdürlüğüne beyanda bulunabilir veya Web tapudan başvuru yaparak düzeltebilirsiniz.