Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan son dakika kira, analiz ve nakliye desteği müjdesi geldi!

Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Tarım ve Orman Bakanlığı çeşitli tarım ürünlerinin muhafazasını gerçekleştiren üreticilere kira, analiz ve nakliye desteği vereceğini duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan son dakika kira, analiz ve nakliye desteği müjdesi geldi!

Yeni yılda da çeşitli tarımsal destek ödemelerini sürdüren Tarım ve Orman Bakanlığı, bu kapsamda Lisanslı Depolarda Muhafaza Edilen Tarımsal Ürünler İçin Destekleme Ödemesi Yapılması Hakkında Tebliğ’i, Resmi Gazete’de yayımladı. Yayımlanan tebliğde yer alan bilgilere göre hangi ürünlerin muhafazasına destek verileceği de öğrenildi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre ayrıca söz konusu ürünleri muhafaza edenlere ton başına 25 Türk Lirası ile 100 Türk Lirası arasında nakliye ücreti verilirken, 6 Türk Lirası ile 50 Türk Lirası arasında da analiz desteği verilecek. 

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan son dakika kira, analiz ve nakliye desteği müjdesi geldi!

Paylaşılan detalara göre 2023 yılı hasat dönemi için en fazla 6 ay süreyle kira desteği verilecek. İlave kira, nakliye ve analiz ücreti desteğinden yararlanabilmek için de tarih şartı aranacak. Konu ile ilgili olarak yayımlanan bilgilere göre, ilave destek almak için, mevcut ücretim senesinin ürünlerinin depolama başlangıç döneminin, mevcut senenin son günü arasında lisanslı bir depoya girme şartı da aranıyor olacak.

DESTEK BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Verilen bilgilere göre üreticilerin nakliye ve analiz desteğinden yararlanabilmesi için kira desteği başvurusu yapması şartı da aranacak. Söz konusu kira desteğinden yararlanan üreticinin üretim miktarı baz alınarak nakliye ve analiz desteği, bir kereye mahsus olarak ödenecek. 

Geçtiğimiz seneye ilişkin kira, analiz ve nakliye desteği almak isteyenlerin, 30 Haziran 2024 tarihine kadar il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapması gerekiyor.