Tekin Kartal öldü mü? Tekin Kartal neden öldü? Kartallar grubunun lideri Tekin Kartal olayı nedir?

İstanbul'da geçtiğimiz Ocak'ta 42 kişinin gözaltına alındığı polis baskınından son anda kaçan Kartallar suç örgütü lideri Tekin Kartal (İlmettin Aytekin) Cumartesi günü İspanya'nın Barselona şehrinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Peki  Kartallar grubunun lideri Tekin Kartal kimdir? 

Tekin Kartal öldü mü? Tekin Kartal neden öldü? Kartallar grubunun lideri Tekin Kartal olayı nedir?

Diyarbakır'ın tanınmış isimleri arasında yer alan iş adamı ve mafya lideri Tekin Kartal'ın ölümü, son günlerde sosyal medya başta olacak şekilde pek çok platformda en çok konuşulan konular arasında bulunuyor. 

Sabah'tan Ümit Erkan Demircan imzalı habere göre geçtiğimiz Cumartesi günü Rambla de Prim ile Carrer de Llull caddelerinin kesiştiği noktada gündüz saatlerinde İspanyol polisine göre; Diyarbakır Kulp nüfusuna kayıtlı olan İlmettin Aytekin (Tekin Kartal) bir kaç gün önce bir mafya grubuyla bir araya gelmek için Almanya'dan Barcelona'ya gelmiş ve olay yerine yakın bir bölgede bulunan bir otelden de oda kiralamıştı.


KAFASINA ATEŞ ETTİ

Konu ile ilgili olarak öne sürülen iddialara göre uyuşturucu kaçakçılığı yapan Tekin Kartal, uzun süredir hasımları tarafından takip ediliyordu. Öğle saatlerinde görüşme için otelden çıkan Kartal'a arkadan yaklaşan biri başına doğru bir el ateş etti. Kanlar içerisinde kalan Kartal olay yerinde yaşamını yitirdi. Saldırgan olay yerinden kaçarken, Katalan polisi olayla ilgili geniş çaplı soruşturma için düğmeye bastı.

TEKİN KARTAL KİMDİR?

Peki Tekin Kartal kimdir? Tekin Kartal neden öldü? 

Yaşanan olaydan sonra sosyal medyada sık sık araştırılan Tekin Kartal, Diyarbakır kökenli, iş dünyasında ve yer altı dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiş bir isim şeklinde biliniyor. Hem iş insanı kimliğiyle hem de mafya lideri şeklinde anılan Kartal, sosyal medya üzerinde de oldukça aktif bir profil sergileyerek geniş bir takipçi kitlesine hitap ediyor.