TOGG yerli otomobilin ilk fotoğrafı paylaşıldı!

TOGG tarafından Gebze'de geliştirilen yerli otomobilin ilk fotoğrafı paylaşıldı.

TOGG yerli otomobilin ilk fotoğrafı paylaşıldı!

TOGG tarafından Gebze’de geliştirilen yerli otomobilin ilk fotoğrafı paylaşıldı.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından Gebze’de montajı gerçekleştirilen yerli otomobilin ilk fotoğrafı grubun Twitter hesabında yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde de TOGG’dan önemli bir ismin ayrıldığını duyurmuştuk. Sağlık sorunları gerekçesi ile TOGG ortaklığından çekildiğini belirten İnan Kıraç, “TOGG elektrikli değil hibrit olmalıydı. Elektrikli otomobil Türkiye için erken. En az 20 yılı var.” diyerek otomobil ile ilişkisini kesmişti.

TOGG yerli otomobilin ilk fotoğrafı paylaşıldı!

Uzun bir süredir üzerinde çalışılan otomobil SUV türünde olacağı biliniyor. Yüzde 100 elektrikli olacak olan otomobilin fotoğraf paylaşımında “Tamamı ülkemizde üretilen parçalarla Gebze’de montajı yapılan ilk gövdemiz. Bizi izlemeye devam edin” ifadeleri yer aldı.

Öte yandan TOGG tarafından daha önce yapılan açıklamada, Gemlik tesisindeki inşaat faaliyetlerinin tüm hızıyla ve plana göre sürdüğü belirtildi. İlk seri otomobilin 2022’nin son çeyreğinde banttan indirilmesinin hedeflendiği, başlangıçta yüzde 51 olacak yerlilik oranının 2025’te yüzde 68’e çıkacağı bildirilmişti.