TOKİ'den Bomba Haber: Mayıs'ta 2+1 ve 3+1 Konutlar Uygun Fiyatla Satışta!

OKİ, Mayıs 2024'te 2+1 ve 3+1 uygun fiyatlı konutlarıyla ailelere kapılarını açıyor. Projelerin detayları ve başvuru şartları için tıklayın!

TOKİ'den Bomba Haber: Mayıs'ta 2+1 ve 3+1 Konutlar Uygun Fiyatla Satışta!

TOKİ, orta ve düşük gelir gruplarına yönelik konut projeleri ile bu ailelere uygun şartlarda ev sahibi olma imkanı sunmaya devam ediyor. Bu projeler kapsamında merak edilen "TOKİ 2+1, 3+1 konut satışları ne zaman başlayacak? TOKİ konut projesi ne zaman başlayacak? TOKİ başvuruları nereye ve nasıl yapılabilir? Konut projesi için gereken şartlar nelerdir?" sorularına yanıtlar aranmaktadır.

TOKİ'nin yeni konut projeleri, Mayıs ayında başlayacak ve bu tarihten itibaren başvurular kabul edilecek. Projeler, Ankara, Şırnak, Şanlıurfa, Kayseri, Karabük, Çankırı gibi çeşitli illerde 3-23 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek ihalelerin ardından başvurulara açılacak. Başvuru tarihleri ve süreçleri TOKİ'nin resmi internet sitesinden duyurulacak.

TOKİ konutlarına başvuru yapacak bireylerden istenen şartlar aşağıdaki gibidir:

  • Başvuracak kişi ve aynı evde yaşayan aile bireylerinin üzerine kayıtlı bir mülkün olmaması,
  • Başvurulan ilde en az 1 yıl süreyle ikamet edilmiş olması gerekmektedir.
  • Başvuracak kişilerin en az 25 yaşında olması şartı aranır (çocuk sahibi dul bayanlar hariç).
  • Öncelikli gruplar arasında şehit yakınları, gazilerin eşleri, %40 ve üzeri engelli bireyler ile emekliler bulunmaktadır.

TOKİ konut projelerine başvuru işlemleri "e-Devlet" üzerinden yapılmaktadır. Başvuru için önce e-Devlet sistemine giriş yapılmalı, ardından "Toplu Konut İdaresi Başkanlığı" aratılarak TOKİ sayfasına geçilmelidir. Sayfada konut başvurusu seçeneği belirlendikten sonra bilgilendirme metni okunup "Devam Et" butonuna tıklanmalı ve "Yeni Başvuru" seçeneği ile başvuru formu doldurularak kaydedilmelidir.