Twitter Türkiye ofisi yok mu?

Dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan birbirinden önemli açıklamalar yaptı. Konuşmanın sosyal medya bölümünde gerçekleştirilen detay bir çok dinleyicinin dikkatini

Twitter Türkiye ofisi yok mu?

Dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan birbirinden önemli açıklamalar yaptı. Konuşmanın sosyal medya bölümünde gerçekleştirilen detay bir çok dinleyicinin dikkatini çekti. Bugün vatandaşlar Twitter gibi bazı sosyal medya mecralarının Türkiye’de ofisi olup olmadığını merak etmeye başladılar.

Twitter Türkiye ofisi yok mu? merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarından sonra Twitter Türkiye ofisi yok mu sorusu merak edildi.

Twitter Türkiye ofisi yok mu?

Halk arasında sosyal medya yasası olarak bilinen 7253 sayılı kanunda yapılan değişiklikler kapsamında Türkiye’de faaliyet gösteren ve günlük ziyaretçi sayısı 1 milyondan fazla olan platformlara temsilci atama zorunluluğu getirilmişti. YouTube’dan LinkedIn’e kadar tüm platformlar Türkiye için temsilci atarken, sadece Twitter herhangi bir adım atmamıştı.

Yasanın yürürlüğe girmesi ile bugüne kadarki süreçte iki kez para cezası ve reklam yasağı ile karşı karşıya kalan Twitter için artık diğer aşamaya geçilmesi yani bant genişliğinin yüzde 50 oranında daraltılması bekleniyordu. Nihayet bu konuda sevindirici bir gelişme yaşandı.

Twitter, Türkiye’de resmen şirket kurdu. Twitter İnternet İçerik Hizmetleri Limited Şirketi, (22 Nisan 2021) itibariyle faaliyetlerine başladı. Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayınlanan İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü’nün ilgili kaydına göre Twitter’ın Türkiye’deki merkezi Levent’teki Kanyon ofisinde bulunuyor.

ABD’nin Delaware eyaletinde bulunan T.I. Redwing LLC adlı şirket tarafından, 10 bin TL’lik sermaye ile kurulan Twitter İnternet İçerik Hizmetleri Ltd. Şti. ile Twitter Türkiye’de tüzel kişilik kazanmış oldu.

Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan bilgiye göre Twitter’ı Türkiye’de tüzel kişilik adına ABD’ni San Francisco şehrinde yaşayan Kevin Cope temsil edecek.