Uçak biletlerine dev zam geldi, tatil planları patır patır iptal oldu!

Pek çok kişi tatil planlarını peş peşe yaparken, iç hatlarda geçerli olmak üzere uçak biletlerinin tavan fiyatlarına zam yapıldı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Uçak biletlerine dev zam geldi, tatil planları patır patır iptal oldu!

Yaz aylarının yaklaştığı şu günlerde pek çok kişi de tatil planları yaparken iç hatlarda uçak biletlerinin tavan fiyatlarına zam yapıldı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, yurt içi uçuşlarda geçerli olacak olan söz konusu yeni düzenleme ile beraber tavan fiyatlar yaklaşık yüzde 30'luk bir artışla 3 bin 250 TL seviyelerine çıkarttı.

Yine paylaşılan bilgilere göre söz konusu bu karardan sonra bilet satışı gerçekleştirilen firmalar, yeni düzenlemelere uyum sağlamak için de gerekli adımları attı. Tek yönlü ekonomi sınıfı bilet fiyatlarındaki söz konusu bu artışla beraber uçağın yüzde 85'lik bölümü için belirlenmiş olan tavan fiyat 2 bin 500 TL'den 3 bin 250 TL'ye yükseltildi. Ayrıca geri kalan yüzde 15'lik kısım için de tavan fiyat 2 bin TL'den 2 bi 500 TL'ye yükseltildi.

Uçak biletlerine dev zam geldi, tatil planları patır patır iptal oldu!

Geçen sene için belirlenmiş olan tavan fiyatlar uçağın koltuk kapasitesinin yüzde 85'ine kadar olan kısmı için 1.650 Türk Lirası şeklinde iken, geri kalan yüzde 15'lik kısım için 2 bin 500 Türk Lirası şeklinde belirlenmişti.

Yine paylaşılan bilgilere göre iç hatlarda tek yönlü tavan fiyat uygulaması 2013'te başlatılmıştı. Bu yeni gelen zamla beraber artık yüzde 30 daha da arttı.

Verilen detaylara göre iç hat business sınıfı ve dış hat biletlerinde halen tavan fiyat uygulaması yok.