Ünlü bankadan flaş tahmin geldi! Dolar 2024 yılı sonunda işte bu kadar olacak!

Dünyaca ünlü pek çok bankadan dolar/TL analizleri gelmeye devam ederken. HSBC stratejistleri, dolar/TL kurunun 2024 sonunda ne kadar olacağını açıkladı...

Ünlü bankadan flaş tahmin geldi! Dolar 2024 yılı sonunda işte bu kadar olacak!

Merakla beklenen yerel seçimlere yavaş yavaş yaklaşırken yerli ve yabancı bankalarda doların seyri yönündeki analizler geliyor. Konu ile ilgili oalrak verilen detaylara göre Dolar/TL analizlerine bugün bir yenisi daha eklendi. HSBC stratejistleri yaptıkları açıklamada dolar/TL kurunun 2024 sonunda 33 TL seviyesine ulaşacağını tahmin ettiklerini kaydetti.

Bloomberg'de yer alan haberde, HSBC stratejistleri Murat Toprak ve Charotte Ong yayımlamış oldukları notta Dolar/TL ’nin yavaş ve ılımlı yükselişle sene sonunda 33 TL'ye çıkacağı görüşünü koruduklarını belirtti.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre HSBC stratejistleri ,“Lira düşüşünü kontrol etme stratejisi çalışıyor, para politikası FX carry’yi desteklerken dolarizasyonu sınırlıyor ve makroekonomik dengelenmeye de yardımcı oluyor” diye konuştu.

Ünlü bankadan flaş tahmin geldi! Dolar 2024 yılı sonunda işte bu kadar olacak!


"LİRA DAHA AZ KIRILGAN OLACAK"

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan stratejistler, 2023 ortalarından itibaren yapılan büyük ölçekli faiz artışları sonucu carry dinamiklerinin lira lehine döndüğünü dile getirdi.

Pek çok kişinin gündeminde yer alan raporda şu değerlendirmeler yer aldı:

"Lira mevduatlara ödenen faiz güçlü bir biçimd yükseldi. Reel bazda bu mevduatların getirisi hala negatif fakat dinamikler lira için net bir biçimde daha pozitife döndü. Lira mevduatın çekiciliği senenin 2. yarısındaki dezenflasyonla beraber 2024 yılında daha fazla artabilir. Reel faiz trendi lira için odak noktası olacak. Kredi büyümesinin yavaşlamasıyla beraber iç talep büyük ihtimal daha zayıf olacak ve cari açık azalacak. Bu da liranın daha az kırılgan olmasını sağlayacak."