Uzmanlar uyarıyor: Oruç tutarken bu hataları yapmayın

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte oruç telaşı da başlıyor. Uzmanlar her sene olduğu gibi bu sene de uyarı üstüne uyarılar yapıyor. Oruç tutarken doğru

Uzmanlar uyarıyor: Oruç tutarken bu hataları yapmayın

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte oruç telaşı da başlıyor. Uzmanlar her sene olduğu gibi bu sene de uyarı üstüne uyarılar yapıyor. Oruç tutarken doğru beslenme çok önemli. Oruç tutarken bu hataları yapmayın

Uzmanlar her sene uyarılarını yapıyor. Vatandaşın uyup uymaması kendi elinde. Oruç tutarken beslenmeye çok dikkat edilmesi gerekiyor. Ramazan ayında hemen herkesin yaptığı hata tüm günü tek öğün ile geçirmek. İftarda çok fazla yemek yeyip sahura kalkmamak. Bu üşengeçlikten hemen herkesin yaptığı hata. Hiç sağlıklı olmayan bu davranış kilo olarak bedeninize geri dönecektir.

Hem mide bu besinleri öğütme konusunda zorlanıyor hem de bazı sağlık sorunlarının alarmı verilmiş oluyor.

Sahurdan hemen sonra uyunmaması da iyi bir yöntem Çünkü yemek yiyip yattıktan sonra midede yanma ve çarpıntı gibi bazı sorunları beraberinde getiriyor.

Uzmanlar uyarıyor: Oruç tutarken bu hataları yapmayın

ORUÇ TUTARKEN BU HATALARA DİKKAT!

Ramazan ayında karbonhidratlı gıdalara yönelmeyin. Oruç tutarken en çok uzak durulması gereken gıda türlerinden biri karbonhidratlı gıdalar. İftarda çok acıkmış olduğumuz için genellikle doyuruculuk oranı fazla olan ürünleri tercih ediyoruz ancak olabildiğinde hafif yiyeceklerle beslenmek bu ay için en doğru tercih.

Ramazan ayında su tüketimi çok önemli. Asla ihmal edilmemesi gereken bir konu İftar ile Sahur arasında olabildiğinde su içmemiz gerekiyor. Vücudumuzda sıvı kaybı olmaması için çay kahve yada şekerli meşrubattan çok sudan karşılanması gerekiyor. Suyu sahur ve iftar öncesi ve yemek yedikten 1 saat sonra içmek en doğru seçim olacaktır.

Oruçluyken tüm günü uyuyarak geçirmek de olmaması gereken bir davranış. Oruç tutarken en dikkat etmemiz gereken konu da uyku saatlerini verimli bir şekilde kullanmaktır. Uyurken vücut metabolizma sistemi de kendini durduruyor. İftarla birlikte gelen besin alımı ile birden çalışmaya başlayınca bu defa kilo alımı yaşanıyor.

Hareketsiz kalmak da oruçlu iken yapılmaması gereken bir eylem. Oruç tutarken halsizlik olması sebebi ile hareketlerimizde bir miktar azalma olması normal ancak iftardan sonra hareketsiz kalacağımız anlamına gelmiyor. İftardan sonra mutlaka egzersiz yapmak gerekiyor. Bünyemizin daha sağlıklı olması için hareketlerimize dikkat etmeliyiz.