Vergi uzmanı Ozan Bingöl'den flaş iddia: Yüzde 25'lik ÖTV zammı yolda!

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl yaptığı son dakika açıklamasında aralık ayında Yİ-ÜFE sıfır dahi açıklansa akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerinin maktu ÖTV tutarlarına yüzde 25 zam yapılacağını iddia etti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Vergi uzmanı Ozan Bingöl'den flaş iddia: Yüzde 25'lik ÖTV zammı yolda!

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl yaptığı son dakika açıklamasında aralık ayında Yİ-ÜFE sıfır dahi açıklansa akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerinin maktu ÖTV tutarlarına yüzde 25 zam yapılacağını iddia etti. 

Karar gazetesinin aktardığı detaylara göre Ozan Bingöl açıklamasında "Bugün bir litre alkolde 845,96 TL olan ÖTV tutarı 3 Ocak tarihinde aksi bir karar alınmaz ise 1.057,45 TL olacaktır. Bu artış da bu ürünlerin satış fiyatına zam olarak yansıyacaktır" dedi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) dün açıkladığı enflasyon verilerine göre, kasım ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 53,40, yurt içi üretici fiyatları yüzde 53,15 arttı.

Vergi uzmanı Ozan Bingöl'den flaş iddia: Yüzde 25'lik ÖTV zammı yolda!

'EN İYİMSER TAHMİN'

Paylaşılan bilgilere göre Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında; Aralık'ta Yİ-ÜFE sıfır dahi açıklansa akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerinin maktu ÖTV tutarlarına "en iyimser" tahmin ile yaklaşık yüzde 25 zam yapılacağını dile getirdi..

Bingöl konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada bir litre alkolde 845,96 TL olan ÖTV tutarının 3 Ocak tarihinde 1.057,45 TL'ye yükseleceğini dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre Vergi Uzmanı Bingöl, "Bu artış da bu ürünlerin satış fiyatına zam olarak yansıyacaktır" diye konuştu.