WhatsApp, Instagram ve Facebook paralı mı olacak? Son dakika!

En sık kullanılan uygulamalardan üçü olan WhatsApp, Instagram ve Facebook’a para ödenecek haberi gündeme bomba gibi düştü. Meta, ücretli içerikler mi sunacak? İşte detaylar.   

WhatsApp, Instagram ve Facebook paralı mı olacak? Son dakika!

Dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinden üçünü de içerisinde barındıran Meta, azalan gelirlerini yükseltebilmek niyetiyle kullanıcılara ücretli içerikler sunmayı ve böylelikle de gelirlerini arttırmayı sağlamak istiyor. Bu nedenle de ortalıkta Meta niyeti bozdu, Instagram, WhatsApp ve Facebook için  para ödeyebiliriz gibi tevatürler dolaşıyor. Peki bu iddialar ne derece doğru? Teknoloji.com’dan Ufuk Tufan’ın haberine göre söz konusu iddialarla ilgili tüm merak edilenler ve cevapları…

WhatsApp, Instagram ve Facebook paralı mı olacak? Son dakika!

Meta bilindiği üzere WhatsApp, Instagram ve Facebook gibi dev teknolojik isimleri bünyesinde barındıran bir şirkettir. Meta, son zamanlarda açıkladığı finansal tabloları ile hem yatırımcılarını üzmüş hem de şirketin geleceği hakkında kafalarda çok fazla soru işaretleri oluşmasına sebep olmuştu. Bu durumun en önemli sebeplerinden biri ise, şüphesiz Meta’nın reklam gelirlerinin önemli bir şekilde düşüş yaşaması olmuştu. 

WhatsApp, Instagram ve Facebook paralı mı olacak? Son dakika!

Meta’nın reklam gelirleri neden düşüşe geçti?

Meta’nın gelirlerinin düşmesi ile akıllara tek bir soru geldi. Peki bu düşüşün altında yatan sebep neydi? Neden düşüş yaşanıyordu? Bilindiği gibi Apple tarafından yapılan son bir güncelleme sonrası, artık iPhone kullanıcıları hangi verilerinin hangi platformlarca kullanılabileceğini çok daha detaylı bir şekilde kendileri belirleyebiliyorlar. Tabi böyle bir durum da kullanıcılar tarafından kişisel verilerin kullanılmasını kısıtlamaları sorununu ortaya çıkartıyor ve bu da birçok şirketin reklam gelirlerinin önemli ölçüde azalmasına sebep oluyor.

WhatsApp, Instagram ve Facebook paralı mı olacak? Son dakika!

WhatsApp, Instagram ve Facebook için ücret ödenmesi gündemde! 

Apple’ın uyguladığı yeni politikası sonrası reklam gelirleri en çok düşen şirket, tabii ki vaktinde bu işten en çok parayı kazanan Meta oldu. Her üç platformda da yani WhatsApp, Instagram ve Facebook’da da reklam gelirleri önemli ölçüde düşen Amerikan teknoloji devi, çareyi daha fazla ücretli abonelik elde etmekte ve bunları da eklemekte buldu. Bu türden gelirlerini arttırabilmek için hummalı bir çalışma içerisine giren Meta, ilk iş olarak Yeni Para Kazanma Tecrübeleri isimli bir birim kurarak başına da ünlü isim Pratiti Raychoudhury’i getirdi. Şirket tarafından yapılan açıklamada da, kullanıcılar için geliştirilecek yeni ücretli özelliklerin, kullanıcıların hevesli bir şekilde para yatırabilecekleri yenilikler olacağı vurgulanırken reklam gelirlerini yeniden yukarı çekmenin yollarının aranmaya devam edileceğinin de bilgisi aktarıldı.