Yaşlı Destek Programı için başvurular resmen başladı! Detaylar tek tek açıklandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı açıklamada Yaşlı Destek Programı'na (YADES 2024) başvuruların başladığını dile getirerek, önemli açıklamalar yaptı. İşte Bakan Göktaş'ın o açıklamaları...

Yaşlı Destek Programı için başvurular resmen başladı! Detaylar tek tek açıklandı!

Çalışmalarını son sürat sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlıların korunması, desteklenmesi ve yaşamlarının kolaylaştırılması amacıyla belediyeler tarafından hazırlanacak olan projelerin değerlendirileceği Yaşlı Destek Programı'na (YADES 2024) başvuruların başladığını dile getireren, bu sene YADES için 11 milyon 278 bin Türk Lirası ödenek ayırdıklarını bildirdi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Bakan Göktaş, yaşlı nüfus oranının yüzde 10,2’ye çıktığı ülkemizde, bakanlığının yaşlılara sunulan hizmetlerin sayısının artırılması ve ihtiyaçlara göre çeşitlendirilmesi için çalışmalarına devam ettiğini kaydetti.

Bakan Göktaş açıklamasında “Bu kapsamda bakanlığımız tarafından aile temelli aktif ve sağlıklı yaşlanmanın desteklenmesi politikasını YADES programıyla sürdürüyoruz. Yaşlılarımıza yönelik olarak hizmetlerin sunumunda kurum bakımı hizmetleri yanında, evde bakım, gündüz bakım gibi koruyucu önleyici alternatif hizmet modellerini de giderek yaygınlaştırıyoruz.

Ayrıca yaşlılar ve yakınlarının öncelikli tercihleri arasında yer alan gündüz bakım ve evde bakım destek hizmetlerinin geliştirilmesi için projeler yürütüyoruz.” dedi.

Yaşlı Destek Programı için başvurular resmen başladı! Detaylar tek tek açıklandı!

11 MİLYON 278 BİN TL ÖDENEK


Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Bakan Göktaş, 2016 yılında uygulanmaya başlanan ve genel bütçeden aktarılan kaynakla sürdürülen YADES ile yerel dinamikleri harekete geçirerek, yaşlılık alanında farkındalık oluşturmayı, yaşlıların ev ortamlarında ve sosyal hayata katılımlarının desteklenmesini hedeflediklerini kaydederek, şöyle konuştu:  “65 yaş üstü yurttaşlarımısın korunması ve desteklenmesiyle bakım desteği ve psikososyal desteğe ihtiyacı olanların yaşadıkları mekanlarda gerekli bakımlarının gerçekleştirilerek yaşamlarının kolaylaştırılmasını sağlamak üzere, 8 senede toplam 45 milyon Türk Lirası finansman desteği sağladık.

Bu kapsamda 8 senede toplamda 42 belediyede yürütülen 74 projeyle 87 bin 987 hanede 128 bin 691 yaşlıya ulaştık. Yaşlı vatandaşlarımısın korunması, desteklenmesi ve yaşamlarının kolaylaştırılması amacıyla belediyeler tarafından hazırlanacak yeni projelerin değerlendirileceği YADES 2024 başvuruları da resmen başladı. Bakanlığımız tarafından bu sene YADES için 11 milyon 278 bin Türk Lirası ödenek ayırdık.”

3 HAZİRAN 2024 TARİHİNE KADAR VALİLİKLERE TESLİM EDİLECEK


Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada YADES 2024 programı kapsamında ayrılmış olan ödeneğin bakanlık tarafından belirlenmiş olan usul ve esaslar kapsamında belediyelerin hazırlayacakları ve valiliklerce teklif edilecek projeler için kullandırılacağını dile getiren Bakan Göktaş, belediyeler tarafından hazırlanacak olan projelerin sürelerinin bir sene olacağını, onaylanmış olan projelerin, belediyeler tarafından uygulanacağını ve denetimlerin ise valilikler aracılığıyla yürütüleceğini kaydetti.

Bakan Göktaş ayrıca açıklamasında söz konusu programa başvuru yapacak olan belediyelerin hazırlayacakları proje tekliflerini, en geç 3 Haziran 2024 tarihinde saat 17.00’ye kadar valiliklere teslim etmesi gerektiğini kaydetti.