Yemekten sonra üzerime bir ağırlık çöktü diyorsanız hemen bu habere bakın!

Eğer siz de "Yemekten sonra üzerime bir ağırlık çöktü" diyenlerdenseniz hemen bu habere bakın...

Yemekten sonra üzerime bir ağırlık çöktü diyorsanız hemen bu habere bakın!

 

Çalışan çoğu kişinin ne yazık ki sağlam bir kahvaltı yapma alışkanlığı bulunmuyor. Haber Global'de yer alan habere göre, evden kahvaltısız çıkan pek çok insan öğle yemeği saatini iple çekiyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bir önceki akşam yemeğinden bir sonraki öğlene kadar neredeyse aç duran çalışanlar ne yazıki ki öğle yemeğini de kaçırabiliyor. 

Yine verilen detaylara göre, öğle yemeğini biraz fazla kaçırmanın ve bu yemekte karbonhidratı yüksek besinler yemenin yalnızca sağlığa değil, iş yerindeki verime de etkisi çok büyük. Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlara göre ağır bir öğle yemeğinden sonra insanların öğleden sonra saat 2 ila 5 arasında ciddi olarak uykuları geliyor.

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Diyetisyen Dr. Ayça Kaya, işyerinde öğleyin tüketilen yemeğin öğleden sonraki enerjiyi etkilediğini, bu sebeple de özellikle karbonhidrat değeri yüksek yiyeceklerden (makarna, beyaz ekmek, çorba, pilav, patates, börek, tatlı) uzak durulması gerektiğini söyledi.

Pek çok kişinin muzdarip olduğu konu ile ilgili bazı bilgiler de veren  Diyetisyen Dr. Ayça Kaya, karbonhidrat değeri yüksek yiyeceklerin kan şekerini hızlı yükselttiğini dile getirerek, hızlı yükselen kan şekeriyle vücutta ani bir insülin hormonu salgılandığını belirtti. Yaptığı açıklamada hızlı salgılanan insülin, bu hızlı yükselen şekeri hücreye koyduğunu ve ortadan çekilemediği için kişide hipoglisemi (yani şeker düşmesi) olacağını kaydeden Ayça Kaya, öğleden sonra şekeri düşen kişinin önce bir yarım saat kendisini iyi hissedeceğini, daha sonra bir halsizlik olacağını ve uykusuzluk başlayacağını dile getirerek, bir müddet sonra bir daha acıkacağını kaydetti.

YEMEKTEN SONRA ÜZERİME AĞIRLIK ÇÖKTÜ DİYORSANIZ DİKKAT!

yemekten-sonra-agirlik-cokuyor

Eğer siz de "Yemekten sonra üzerime bir ağırlık çöktü" diyenlerdenseniz gelin ne yapmanız gerektiğine hep birlikte bakalım...

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Diyetisyen Dr. Ayça Kaya, sebzelere ağırlık verilmesini tavsiye ediyor. Ayça Kaya, öğlen yemeğine olmazsa olmaz koca bir tabak limonlu salata ile başlanmasını DA ÖNERİYOR.

Ayrıca yaptığı açıklamada limon tüketmenin kan şekerini hızla yükselmesini önlediğini de dile getiren Diyetisyen Dr. Ayça Kaya, yanına mümkünse 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sebze olabileceğini kaydederek, sonra bir parça et, tavuk, balık ya da köfte yenilmesini tavsiye ederek, üzerine de bir tane karbonhidrat koyulabileceğini söyledi. Diyetisyen Dr. Ayça Kaya, söz konusu karbonhidratlar için bulgur pilavı, esmer ekmek, esmer makarnayı örnek verdi.