Yeni iPhone 14'ün özellikleri ve çıkış tarihi sızdırıldı! iPhone'nun yeni modeli kaç para olacak?

Yeni iPhone 14'ün Eylül ayında tanıtılması bekleniyor. Dünya devi Apple'ın iPhone 13'ü, yeni bir telefon sayılırken milyonlarca kullanıcı yeni iPhone 14'ü

Yeni iPhone 14'ün özellikleri ve çıkış tarihi sızdırıldı! iPhone'nun yeni modeli kaç para olacak?

iPHONE 14 HAKKINDA TÜM MERAK EDİLENLER! EKLENEN YENİ ÖZELLİKLER!

Yeni iPhone 14’ün Eylül ayında tanıtılması bekleniyor. Dünya devi Apple’ın iPhone 13’ü, yeni bir telefon sayılırken milyonlarca kullanıcı yeni iPhone 14’ü merakla beklemeye başladı. Apple’ın yeni seride fiyatlara zam yapacağı da bekleniyor. iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’ten oluşması beklenen akıllı telefon serisinin tüm özellikleri, fiyatı ve tasarımına ilişkin sızıntıları sizler için derledik. Ntv.com.tr‘de yer alan habere göre, Eylül ayında iPhone 13 ailesini tanıtmış olsa da bir sonraki model olan iPhone 14’e ilişkin sızıntılar bir süredir geliyor. Kendi işletim sistemiyle kullanıcıya sunulan akıllı telefonların tüm dünyada yüz milyonlarca kullanıcısı ve hayranı bulunuyor. Yeni iPhone ailesinin de tıpkı son birkaç nesildir olduğu gibi iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’ten oluşan bir seri şeklinde sunulacacağı tahmin ediliyor. Apple son yıllarda kullandığı Mini versiyonundan vazgeçecek gibi görünüyor. 

Japonya basınından gelen bir iddiaya göre cihaz şık bir tasarıma, daha hızlı A16 bionic çipe ve çok gelişmiş kameralara sahip olacak. Bunlar iPhone 13’teki özelliklerin çok daha geliştirilmiş hali olarak görülebilir. Bir diğer sızıntı ise Touch ID’nin geri geleceği yönünde olan haberlerde. 

İPHONE 14 HAKKINDAKİ HER ŞEY!

Yeni iPhone 14'ün özellikleri ve çıkış tarihi sızdırıldı! iPhone'nun yeni modeli kaç para olacak?

Always on Display (Her zaman açık ekran) özelliği iPhone 14’le birlikte geliyor. Hiçbir iPhone telefonu bu özelliğe sahip değilken, yıllar önca Samsung tarafından geliştirilen bu Widget, birçok kullanıcı tarafından çok sevilmişti. Apple iPhone 14’lerde kullanacağı ekranları yeniden değerlendirmeye aldı ve Çinli OLED üreticisi BOE ile anlaşmıştı. BOE ekran tasarımlarında değişikliğe gidince de Apple’ın siparişleri iptal edeceği belirtilmişti. Güney Kore‘de yayın yapan The Elec’in iddiasına göre BOE’nin OLED ekranları yeniden Apple’ın gündeminde değerlendirildi. BOE’nin ekran panellerinin, iPhone 14 ve iPhone 14 Max’te kullanılmasına karar verildi. Pro ve Pro Max iPhone 14’lerde ise Samsung ve LG panelleri tercih edilecek.

Apple iPhone 15’te ön kamera üreticisini değiştirmeyi planlıyordu ana hızlandırarak iPhone 14 için yeni bir üreticiyle anlaştı. Çinli tedarikçiyi bırakan Apple, Güney Koreli LG Innotek‘i seçti. Bu tercih iPhone’un üretim maliyetlerini de arttırdı. Zira LG’nin ön kamera bloğu Çinli üreticiye göre tam 3 kat daha maliyetli. 

LG tarafından üretilecek ön kamera setiyle iPhone 14’ün selfie kamerasına ilişkin detaylar da ortaya çıktı. Analizlere göre ön kamera hem şekil hem performans olarak çok gelişecek. Ön kamerada altı parçalı F/1,9 açıklığında bir lens kullanılacak. 

iPhone 14’te Type-C girişi ise olmayacak. Analist Ming Chi Kuo’nun aktardıklarına göre iPhone için USB-C çalışmaları başladı. Ancak Apple’ın iPhone 14’lerde Lighting kablosunu kullanmaya devam edeceği öne sürülerek, Bloomberg’den Mark Gurman yeni iPhone 14 ailesine ilişkin önemli bir iddiayla gündeme geldi. Mark Gurman standart modelde geniş açılı 48 MP’lik kameranın artık olmayacağını söyledi. Gurman’ın iddialarına göre yeni A16 Bionic işlemci ve 48 MP’lik kamera ise sadece Pro modellerde bulunacak.