Yeni Renault Duster piyasayı sallamaya geliyor! Türkiye satışları işte bu tarihte başlıyor!

Dacia Duster'ın yeni nesli, Renault logosu taşıyarak önümüzdeki Temmuz'da Türkiye'de yollara çıkmaya hazırlanıyor. Verilen bilgilere göre söz konusu otomobil Mayıs ayında ön siparişe açılacak.

Yeni Renault Duster piyasayı sallamaya geliyor! Türkiye satışları işte bu tarihte başlıyor!

Dacia Duster'ın yeni nesli, Renault logosu taşıyarak önümüzdeki Temmuz ayında Türkiye'de yollara çıkacak. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre bu yılın Mayıs ayında ön siparişe açılacak olan söz konusu bu araç, Temmuz'da da teslimatlara başlayacak. Yeni bir otomobil almak isteyenler tarafından merakla beklenen aracın üretimi ise Bursa'da yapılacak.

Bursa'da üretilecek olan bu heyecan verici SUV, ilk iki neslinde Dacia markasıyla tanımış olduğumuz Duster'ı modern bir tasarıma ve gelişmiş teknolojilere kavuşturuyor.

Paylaşılan detaylara göre 4.34 metre uzunluğa sahip bu kaslı SUV, 209 mm (ön çekişli) ve 217 mm (4x4) zemin yüksekliğiyle her türlü arazide rahat bir şekilde ilerleyebilecek.

Yaklaşma açısı 31 derece, uzaklaşma açısı da 36 derece şeklinde belirlenmiş. 594 litreye kadar çıkan bagaj hacmi, günlük kullanımda ve uzun yolculuklarda ihtiyacınız olan tüm eşyalarınızı kolay bir şekilde taşımanızı sağlayacak. 

Yeni Renault Duster piyasayı sallamaya geliyor! Türkiye satışları işte bu tarihte başlıyor!

Verilen detaylara göre arka koltuklarda diz mesafesi 3 cm artırılarak yolculara daha konforlu bir seyahat deneyimi sunulan söz konusu araçta ayrıca 18 inç jant seçeneği de dikkat çeken özellikler arasında yer alıyor. 

Merakla beklenen Yeni Duster'ın modern iç mekanında 7 inç gösterge tablosu ve 10,1 inç bilgi-eğlence ekranı (donanıma göre) bulunuyor. Ayrıca yine verilen detaylara göre elektronik park freni ve kablosuz (drive-by-wire) vites seçicisi gibi yeniliklerin sunulduğu söz konusu araçta bu özellikler sürüş konforunu ve keyfini artırıyor.  2 adet Type C bağlantı noktası, kablosuz telefon şarjı, kablosuz Apple Car Play ve Android Auto desteği de yeni Duster'ın sunduğu teknolojik donanımlar arasında yer alıyor. 

Ayrıca tüm bunlar dışında güçlü motor seçenekleriyle dikkat çeken her ihtiyaca yanıt veren yeni Duster, Bursa'da üretilen 145 HP'lik tam hibrit ünite ve 130 HP'lik mild hibrit motor seçeneklerini de sunuyor. 17'ye ulaşan elektronik sürüş destek sistemi ve 5 sürüş modu (4x4) da yeni Duster'ın sunduğu güvenlik ve konfor özelliklerini de tamamlıyor.