Yoksa siz hala kabartma tozunu sadece hamur işlerinde mi kullanıyorsunuz? Kabartma tozunun bu yararlarını duyunca şok olacaksınız!

Hamur işlerinde kabarma işlemini sağlamak adına kullanılan kabartma tozları aslında sadece hamur işlerinde kullanılması için tasarlanmış bir ürün değildir. Kabartma tozlarının hamur kabartmak dışında da o kadar çok faydası vardır ki bunları duyduğunuz zaman şok olacaksınız.

Yoksa siz hala kabartma tozunu sadece hamur işlerinde mi kullanıyorsunuz? Kabartma tozunun bu yararlarını duyunca şok olacaksınız!

Hamur kabartma tozları doğru adımlarla doğru yerlerde kullanıldığı zaman size çok büyük faydalar sağlayacaktır. Youtube üzerinde sıkça yayın yapan ve bu yayınlarında insanlar tarafından çokta bilinmeyen birçok şeyden bahseden Gelecek Toprakta isimli Youtube sayfasının sahibi kabartma tozunun tarlada kullanıldığı zaman nasıl verimli bir toprak elde edilebileceğini bizlere açıkladı.

salatalik

Kabartma Tozu Yaprakları İyileştiriyor

Ev hanımların kek, poğaça, tatlı ve benzeri birçok hamur işinin yapımında kullandığı kabartma tozu aslında sadece bu işlerde kullanılmak için yoktur. Eğer bir bahçeniz var ise bahçenizde bulunan sebze ve meyvelerinin yaprakları rahatsızlandı ise o zaman size kabartma tozu kullanmanızı öneriyor sevgili Gelecek Toprakta’nın sahibi.

2 litrelik su kabının yarısını su ile doldurup 10 gram kabartma tozunu ekledikten sonra kabın kalanına da su dolduruyorsunuz ve kapağını kapatıp karışımı güzelce karıştırıyorsunuz. Ardından bahçenizde bulunan sebze ya da meyvelerinizin içerisinde bulunan hastalıklı yaprakları dikkatli bir şekilde koparıyorsunuz. Daha sonra hazırlamış olduğunuz bu karışımı sebze ya da meyve hangisinde kullanacaksınız onların üzerine sıkıyorsunuz ve bu kadar. 

Bu karışımı bir hafta denedikten sonra bahçenizdeki meyve ya da sebzenizin son durumundan memnun kaldınız mı? Eğer bu karışımı kullandıysanız bir haftanın sonunda bahçenizde bulunan bitkinizin iyileştiğini ve üzerinde artık hastalıktan eser kalmadığını görebilirsiniz. Üstelik bu karışımın faydası toprağa da geçtiği için bitkilerinizin içerisinde ayrık otları oluşmuş olabilir bunları temizlemek ise sizlere düşmekte.

Bizlerin sizlere önerisi hastalığın gelmeye başladığını fark ettiğiniz anda hemen bu karışımı hazırlayıp ardından bahçenizdeki hastalıklı yaprakları koparmanız ve hemen karışımı uygulamanız. Kabartma tozunun içerisinde bulunan asit ve karbonat sayesinde bahçenizdeki hastalıklı yaprakların hepsini iyileştirebilirsiniz. Sizlerden ricamız bahçenizde karışımımızı uygularsanız sonucunu bizimle yorumlarda paylaşmanız.