AirFry aldım ne yapacağım bilmiyorum diyenler dikkat! İşte ağızları açık bırakan o tarifler!

Son zamanlarda hemen hemen herkesin evinde olan airfry ile yapılacak tarifleri sizler için derledik. İşte o tarifler...

AirFry aldım ne yapacağım bilmiyorum diyenler dikkat! İşte ağızları açık bırakan o tarifler!

AirFry, son zamanlarda mutfaklarda yerini alan, yağsız kızartma yapabilen bir çeşit fritözdür. AirFry, sıcak hava teknolojisi sayesinde yiyecekleri eşit şekilde pişirir ve çıtır bir doku kazandırır. AirFry ile hem sağlıklı hem de lezzetli yemekler yapabilirsiniz. AirFry’da yapabileceğiniz ana yemekler için sizlere birkaç önerimiz var.

AirFry’da İzmir Köfte

İzmir köfte, köfte, patates ve domates sosunun harika birleşimi olan bir yemektir. AirFry’da yapmak için, köfteleri hazırlayın ve AirFry sepetine dizin. Patatesleri dilimleyin ve AirFry sepetinin üzerine yerleştirin. Domates sosunu bir tencerede pişirin ve AirFry sepetinin üzerine gezdirin. AirFry’ı 180 derecede 20 dakika çalıştırın. Sıcak sıcak servis edin. 

AirFry aldım ne yapacağım bilmiyorum diyenler dikkat! İşte ağızları açık bırakan o tarifler!

AirFry’da Tavukburger

Tavukburger, hem çocukların hem de büyüklerin sevdiği bir yemektir. AirFry’da yapmak için, tavuk kıymasından hamburger köftesi hazırlayın ve AirFry sepetine koyun. AirFry’ı 180 derecede 15 dakika çalıştırın. Köfteler piştikten sonra, hamburger ekmeklerinin arasına koyun ve dilediğiniz malzemelerle süsleyin. Marul, domates, soğan, turşu, ketçap, mayonez gibi seçenekler kullanabilirsiniz. 

AirFry’da Limonlu Levrek

Limonlu levrek, hafif ve sağlıklı bir ana yemektir. AirFry’da yapmak için, levrekleri temizleyin ve yıkayın. Balıkların üzerine tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağı serpin. Limon dilimleri ve defne yaprakları ile balıkları sarın. AirFry sepetine alüminyum folyo serin ve balıkları üzerine yerleştirin. AirFry’ı 200 derecede 15 dakika çalıştırın. Balıklar piştikten sonra, limon suyu ve maydanoz ile servis edin.