Bayramda sağlıklı beslenme önerileri! Bayramda ne yenmeli? Nelerden uzak durmalı?

Bayramın gelmesi ile birlikte bir çok kişi evlerde hazırlıklara çoktan başladı. Günlerdir yemekler pişiyor. Tatlılar yapılıyor. Bayramda sağlıklı beslenme

Bayramda sağlıklı beslenme önerileri! Bayramda ne yenmeli? Nelerden uzak durmalı?

Bayramın gelmesi ile birlikte bir çok kişi evlerde hazırlıklara çoktan başladı. Günlerdir yemekler pişiyor. Tatlılar yapılıyor. Bayramda sağlıklı beslenme önerileri! Bayramda ne yenmeli? Nelerden uzak durmalı?

Bayramda sağlıklı beslenme önerileri! Bayramda ne yenmeli? Nelerden uzak durmalı sizler için biraz araştırdık. Dikkatli ve dengeli beslenirseniz sağlığınızı da korumuş olursunuz istediğiniz şeylerin de tadına bakmış olursunuz. Biz bugün sizlere Bayramda sağlıklı beslenme önerilerini derledik. Sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmak çok önemlidir. Bu önemseyin. Sağlıklı olursanız bayramınız da daha neşeli geçer. Çok fazla yemek yemekten kaçınmalısınız. İşte sizler için derlediğimiz önerilerden bazıları

Bayramda sağlıklı beslenme önerileri! Bayramda ne yenmeli? Nelerden uzak durmalı?

İşte Bayramda sağlıklı beslenme önerileri!

Öncelikle herhangi bir hastalığınız yoksa tabi ki istediklerinizi gönlünüzce yeyin. Ancak hiç bir şeyi fazla abartmamak şartı ile.

Sizde demiyoruz ki kurban bayramında kavurma yemeyin. Zaten bunu söylesek de kim uyar bu diyete. Kavurma, kızartma gibi pişirme yöntemlerini tercih ettiğiniz etleri öğle öğününde yanında bol salata ve ayran ile tüketmeye özen gösterin. Günde bir öğün kırmızı et tüketmeye çalışın yani hem öğlen hem akşam kırmızı et tüketimi yapmayın.

Özellikle Eti pişirirken ekstra yağ eklemeyin kendi yağında pişmesini sağlayın. Zaten hayvanın yağı pişmesini sağlayacaktır. Tatlı tercihinizi öğle saatlerinde kullanın ve şerbetli tatlılardan uzak durun. Sütlü ve meyveli tatlılar tüketmeye özen gösterin.

Akşam yemeğini erken yeyin. Akşam yemeği saatini çok geçe bırakmayın. Özellikle alkol, meyve suyu, asitli içecekler vb. tükettiğiniz günler bol su için. Tabi bunları tüketmeseniz daha sağlıklı ancak içiyorsanız da o gün mutlaka bol su tüketin.

Kimyon, kişniş, yeşil çay gibi bitkiler hazımsızlık problemine iyi gelir. Bunlardan destek alabilirsiniz. Hiç bir şey sağlığınızdan önemli değil bunu asla unutmayın.

Kurban etini uzun süre beklettikten sonra tüketmeye özen gösterin. En az 1 gün dinlenmiş eti tüketin.