Bihter Ziyagil twitter gündemine bomba gibi düştü! İşte Bihter Ziyagil'in hafızalara kazınmış unutulmayan sözleri!

Kanal D ekranlarının unutulmaz dizileri arasında yer alan Aşk-ı Memnu'nun en çok konuşulan karakteri Bihter Ziyagil bu akşam twitter gündemine bomba gibi düştü...

Bihter Ziyagil twitter gündemine bomba gibi düştü! İşte Bihter Ziyagil'in hafızalara kazınmış unutulmayan sözleri!

Türk televizyon tarihinden öyle bir dizi geçti ki , yayınlanalı çok uzun zaman olmasına rağmen hala daha gündemdeki yerini koruyor. Hala daha konuşuluyor, hala daha popüler. Yayınlandığı zamanlarda herkesi ekran başına kilitleyip, reytingleri alt üst ettiği gibi tekrarlarıyla da reyting rekorları kırıyor. Her sene muhakkak bir kere tekrarı yayınlanıyor ve herkes sanki hiç bilmiyormuş gibi ilk günkü heyecanla bir daha izliyor. Tekrarlarının final bölümü geldiğinde ise yine herkesi bir hüzün kaplıyor. Hangi diziden mi bahsediyoruz? Çoğunuzun tahmin edeceği üzere Aşk-ı Memnu'dan!

Türk Edebiyatının usta kalemlerinden Halit Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı ölümsüz eserinden uyarlanan Aşk-ı Memnu kelime anlamı olarak yasak aşk manasına gelir. Daha önce 1975 yılında da diziye uyarlanan Aşk-ı Memnu'da Bihter karakterini Müjde Ar, Behlül karakterini Salih Güney, Nihal karakterini Itır Esen, Firdevs karakterini Neriman Köksal ve Adnan karakterini de Şükran Güngör canlandırmıştır. Ama hiç şüphesiz ki kitap ve konusu, asıl şöhretini  2008 ile 2010 yılları arasında yayınlanan ve Beren Saat, Selçuk Yöntem, Kıvanç Tatlıtuğ, Nebahat Çehre ve Hazal Kayayı bir araya getiren yapım ile kazandı. 

Dizi 2010 yılında final yaptı yapmasına ama aradan geçen 12 yıl içerisinde Aşk-ı Memnu dizisinin final tarihi olan her 24 Haziran'da sevenleri sosyal medyada gündem oluşturup diziyi hatırlıyor ve dizideki bir karakteri anıyorlar: Bihter'i! Bihter Ziyagil karakterinin arkasından yas tutup, onun hafızalara yer etmiş sözlerini paylaşıyorlar. Sevenleri Bihter Ziyagil'in akıbetine üzülürken, hayat dersi niteliğindeki replikleriyle teselli buluyorlar. Bir dönem kıyafetinden takılarına, ayakkabısından çantasına, saçından makyajına kadar birçok ürünün satıldığı ve seyircilerin kapış kapış aldığı ürünlere, şimdi de Bihter'in sözlerinin üzerinde yazılı olduğu fincanlar, kupalar, çantalar ve anahtarlıklar eklendi. Hayranları Bihter Ziyagil'i anmaya daha ne kadar bir süre devam ederler bilinmez ama bilinen tek bir şey var ki; Bihter kolay kolay unutulabilecek bir karakter değil. 

Bihter Ziyagil twitter gündemine bomba gibi düştü! İşte Bihter Ziyagil'in hafızalara kazınmış unutulmayan sözleri!

BİHTER ZİYAGİL'İN HAFIZALARA KAZINMIŞ VE HERKES TARAFINDAN EZBERE BİLİNEN EFSANE SÖZLERİ!

-"Başkalarının hayatında zorla yer açamam ki kendime!"

-"Yalancılara, korkaklara inanmamam gerektiğini öğrendim... Hiç yaşamamış olmayı dilerdim bu seneyi..."

-"Bihter Ziyagil'im ben! Firves Yöreoğlu'nun kızıyım! Kimse ayaklarının altına alamaz beni... Kimse canımı acıtamaz, gayet iyiyim ben... Teselliye ihtiyacım yok benim!"

-"Ölüyorum anlasana! Gözlerimin önünde birbirlerini seviyorlar... Ben işkenceler içinde kıvranırken onların mutluluğundan ölüyorum; anne ben ölüyorum yardım et!"

-"Nihal'i terk edemeyeceğin için beni terk ediyorsun... O ölmesin diye beni öldürüyorsun… Nihal tek nefeste sönüverecek çiçek; peki ya Bihter?"

-"Yüzümde en sahici gülümsememle onların mutluluğunu alkışlayacağım..."

-"Biraz önce ateşe uzattım elimi, alevin tam ortasına... Bu bir yangın, yanıyorum ama acıyı hissetmiyorum…"

-"Her şey çok güzel olabilirdi, Aptal!"

-"Tabi siz anneleri tarafından size emanet edilen çocuklara her bakımdan yetersiz gördüğünüz bir kadının annelik etmesine şiddetle karşısınız ama..." 

Ve uzun cümleler kurmaya mecali kalmamış bir hüzünle, gözleri buğulu bir şekilde söylediği, dört harf bir kelimeden oluşan ve içine anlam bakımından dünyaları sığdıran ikonikleşmiş sözü:

-"PEKİ"

Bihter Ziyagil twitter gündemine bomba gibi düştü! İşte Bihter Ziyagil'in hafızalara kazınmış unutulmayan sözleri!