Bu meyve damarları açıyor tansiyonu dizginliyor! İşte her derde deva olan o meyve!

Kuş üzümünü birçok kişi sadece aşure yaparken ya da yaprak sarması sararken kullanıyor değil mi? Oysa bu meyvenin öyle büyük faydaları var ki okurken şok olacaksınız. 

Bu meyve damarları açıyor tansiyonu dizginliyor! İşte her derde deva olan o meyve!

Yüksek tansiyon hastalarının düzenli olarak tüketmesi gerektiğini açıklayan uzmanlar kuş üzümünün sadece yüksek tansiyona değil aynı zamanda damar tıkanıklığına da iyi geldiği düzenli kullanıldığı zaman damar tıkanıklığı olan hastaları iyileştirdiği söylendi. 

 

İnsan Ömrünü Uzatıyor

Bilim insanları tarafından kuş üzümünün kalp sağlığını koruyan meyvelerin başında geldiği açıklandı. Araştırmalar sonucunda bilim insanları kuş üzümünün insan ömrünü arttırdığı belirtildi. 

Siyah frenk üzümü diye de bilinen kuş üzümü ülkemizde genellikle yaprak sarmada, aşurede ya da iç pilav yapımında kullanılıyor. Bilim insanları ise bu kadar az bir alanda böylesine faydalı bir besinin kullanılması konusunda bizlere kızıyor. Artık bu meyvenin kıymetini bilmemiz gerekir!

Bu meyve damarları açıyor tansiyonu dizginliyor! İşte her derde deva olan o meyve!

Damarlarını Gençleştirip Yeniliyor

Araştırmalara göre kuş üzümünün bileşikleri kan damarlarını gençleştirip yeniliyor bu da sürekli tüketen kişilerin damar rahatsızlıklarına bağlı hastalıklardan korunmasına ve daha genç olmasına olanak sağlıyor.

Uzmanlar kuş üzümü konusunda herkesi uyarıyor ve uyarılarını da sık sık yeniliyor! Evimizde stok yapıp sadece hastalandığımız zaman ilaç gibi tüketmememiz gerektiğini söyleyen uzmanlar frenk üzümü de denilen kuş üzümünü hastalanmadan önce düzenli bir şekilde yiyip tüketmemizi söylüyor.

 

Hipertansiyon ve Kardiyovasküler Rahatsızlıklardan Koruyor

Kuş üzümünün içerisinde bulunan potasyum ve linolenik asit bizleri hipertansiyon ve kardiyovasküler rahatsızlıkların hepsinden koruyup kolluyor. Kuş üzümü bunların yanı sıra kalpteki hücrelerin dışarıdan gelen hasarlara karşı kendisini koruyup yenilemesini sağlıyor ve kan damarlarında kümelenen trombositin de kümelenmesini yavaşlatıyor.

Son zamanlarda yüksek tansiyon rahatsızlığının oldukça küçük yaşlara inmesinin sonucu olarak bu tarz faydalı besinlere daha çok yer vermemiz gerektiği konusunda bizleri uyarak uzmanlar eğer dikkatli bir şekilde vücudumuza iyi gelen ve hücrelerimizi yenilen besinlere yönelirsek bu tarz hastalıkların indiği alt yaşları tekrardan kazanabileceğimizi tansiyon kalp gibi ciddi rahatsızlıkların tekrar genç yaşlarda görünme olasılığının azalacağını dile getiriyor.