Buzdolabınızdaki doktor: Kefir!

Tadındaki ekşilik ve kekremsilik nedeniyle pek çok kişinin tüketmeyi tercih etmediği kefir, aslında içerisinde probiyotik bakteri de bulundurduğundan, besin

Buzdolabınızdaki doktor: Kefir!

KEFİR HEM SERİNLETİYOR HEM DE ŞİFA KAYNAĞI!

Tadındaki ekşilik ve kekremsilik nedeniyle pek çok kişinin tüketmeyi tercih etmediği kefir, aslında içerisinde probiyotik bakteri de bulundurduğundan, besin değeri çok yüksek, bağırsak sağlığını destekleyici ve bağışıklığı da güçlendirici bir içecek olarak öne çıkıyor. İşte bir bardak kefirin sayısız faydaları… Ntv.com.tr‘de yer alan habere göre; Özellikle yaz sıcağında serinleterek ferahlık sağlayan ve sağlık deposu olan kefirin ekşimsi tadını gidermek için yaz meyvelerinden de faydalanılabileceğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Şengül Sangu Talak, bir bardak kefir içtiğinizde sahip olacağınız 8 faydayı anlattı. Talak’a göre, yoğurt gibi mayalanarak elde edilen kefirin bir bardağı yani 200 mililitresi 100 kalori enerji içeriyor. Üstelik bir bardağıyla da günlük kalsiyum ihtiyacının %24’ünü, potasyumun yüzde 6’sını, vitaminin yüzde 14’ünü, demirin de yaklaşık yüzde 2’sini karşılıyor. Ayrıca B12 ve E vitaminleri ile fosfor, magnezyum, çinko ve folik asit gibi mineraller bakımından da oldukça zengin. Bu sağlıklı içeceğe günlük beslenmede mutlaka yer verilmelidir. Üstelik mayalanmadan sonra sütün içerisindeki laktozun yüzde 75 azalması sayesinde laktoz intoleransı bulunan kişiler de rahatlıkla tüketebilir.

Buzdolabınızdaki doktor: Kefir!

LAKTOZ İNTOLERANSI OLANLAR RAHATLIKLA TÜKETEBİLİR!

Yapılan bazı araştırmalar; kefirin içindeki probiyotik etki gösteren bakterilerin kötü kolesterol denilen LDL kolesterolü düşürücü etkisi olduğunu da gösteriyor. Ayrıca içerdiği potasyum sayesinde tansiyon dengeleyici özelliği de bulunan kefir, kalp hastalıkları riskini de bu sayede oldukça azaltabiliyor. Kemikleri de güçlendiriyor. Kemikler yaşlanmayla güçsüzleşirken, özellikle kadınlarda menopoz sonrası azalan kemik yoğunluğu ile kırık ve kemik erimesi riski artıyor. Son çalışmalara göre kefirin kemik hücreleri tarafından kalsiyum emilimini artırabileceği ortaya koyulurken, kefirin zengin kalsiyum ve K vitamini içeriği kemik sağlığını iyileştirmenin ve kemik erimesini yavaşlatmanın da en etkili yolu olarak gösteriliyor. Kefir, fermantasyon işlemi sırasında ortaya çıkan yararlı maddeler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Ayrıca,kalsiyum, protein, magnezyum ve birçok vitaminden zengin olan kefir, her gün 1 bardak tüketildiğinde günlük ihtiyaçlarımızın büyük bir kısmını karşılayabiliyor ve bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korunmaya da destek oluyor.

Buzdolabınızdaki doktor: Kefir!