Çorba içmek zayıflatıyor mu?

Genellikle soğuk havalarda içimiz ısınsın diye içtiğimiz çorbaların yaz aylarında da oldukça faydalı olduğunu biliyor muydunuz? ‘Yazın çorba mı içilir mi

Çorba içmek zayıflatıyor mu?

YAZ AYLARINDA İÇTİĞİNİZ ÇORBALARIN İNANILMAZ FAYDALARI!

Genellikle soğuk havalarda içimiz ısınsın diye içtiğimiz çorbaların yaz aylarında da oldukça faydalı olduğunu biliyor muydunuz? ‘Yazın çorba mı içilir mi canım?’ demeyin. Yazın içilen soğuk çorba çeşitleri hem serinlemek ve hem de hafif besinler tüketmek için çok iyi bir seçenektir. Peki yazın çorba içmenin ne gibi faydaları vardır ve hangi çorbalar tüketilmelidir? Sofralarımızda genellikle kışın soğuk havalarda içimizi ısıtsın diye yer bulan çorbaların gücünden yaz aylarında da faydalanmak istemez misiniz? Sağlık açısından birçok faydası olan çorbaları yaz sebzelerini de kullanarak yapabiliriz. Üstelik serinlemek ve hafif bir gıda tüketmek için de çok iyi bir seçenektir. Yaz sofralarınızda özellikle ferahlamak için soğuk çorbalara yer verin ve öğle ile akşam yemeklerinizde mutlaka ama mutlaka tüketmeye çalışın. NtvHaber‘de yer alan içeriğe göre, Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Turanlı, yazın çorbayla birlikte  gelen faydaları sıraladı.

Çorba içmek zayıflatıyor mu?

KİLO VERMEK İÇİN ÇOK İYİ BİR YARDIMCI

Yemeğe çorbayla başlamak doygunluğa kolay ulaşılmasını sağlayarak fazla yemek yenmesini önleyerek kilo alımını engelliyor. Yağlı ve karbonhidratlı ağır yiyecekler yerine, besleyici değeri yüksek olan çorbalar tüketilen kalori oranını da azaltacağı için sağlıklı kilo vermeye yardımcı olur. Kalori içeriği çok yüksek olmadığı halde, besin içeriği açısından oldukça zengin olan çorbalar, uzun süre tok tutarak gereksiz atıştırmalıkların önüne geçerek abur cubur tüketimini azaltmamıza yardımcı olur. Çorbalar içerdikleri mineral, vitamin ve liflerle bağışıklığın güçlenmesine ve böylelikle hastalıklardan korunmaya da katkı sağlar. Sebzelerde bol miktarda bulunan lifler sayesinde bağırsakların düzenli çalışmasına katkı sağlayarak faydalı olur. Ayrıca çorbanın büyük kısmı sıvı olduğu için de özellikle yaz aylarında vücudun kaybettiği su ihtiyacının karşılanmasında da önemli ölçüde destek olur.

Çorba içmek zayıflatıyor mu?

Sıcak havalarda içilen çorba, yağlı ve karbonhidratlı ağır yemekler yerine hafif bir seçenek olarak karşımıza çıkarak iyi bir alternatif olur. Kişinin daha rahat, daha serin ve daha hafif hissetmesine yardımcı olur. Çorbaları daha da lezzetlendirmek amacıyla eklenen baharatlar sayesinde de vitamin deposu olur. Bütün çorbalara ilave edilebilen karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, pul biber, nane, zerdeçal ve kekik gibi baharatlar ile sarımsak, maydanoz, dereotu gibi sebzeler, içerdikleri mineral, vitamin ve antioksidan bileşikler sayesinde çorbaların besin değerlerini daha yüksek ve daha kaliteli hale getiriyor. Kişinin vücut direncini artmasında büyük rol oynuyor.