Doğal ilaç olarak kullanılan 7 besin!

Bazı bitki ve meyveler binlerce yıldır doğal ağrı kesici olarak biliniyor ve kullanılıyor. Hayatlarının belli dönemlerinde çeşitli ağrı ve şikayetler

Doğal ilaç olarak kullanılan 7 besin!

BU BESİNLER EVİNİZİN ŞİFA DEPOSU!

Bazı bitki ve meyveler binlerce yıldır doğal ağrı kesici olarak biliniyor ve kullanılıyor. Hayatlarının belli dönemlerinde çeşitli ağrı ve şikayetler nedeniyle yaşam kalitesi düşen çok sayıda kişi, ilaç kullanmak istemeyerek ilaçların yerine daha az yan etkisi olduğunu düşündüğü doğal ağrı kesicileri tercih edebiliyor. NtvHaber‘de yer alan habere göre; Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Betül Merd’den önemli bir uyarı var: Her şeyde olduğu gibi bunda da doz önemli, vücudu gevşeterek bazı ağrıları hafifleten bu bitki ve meyveleri tüketirken tabi ki aşırıya kaçmamak gerekiyor.

KIRMIZI ÜZÜM

Doku dejenerasyonuna katkıda bulunan enzimleri bloke eden güçlü bir bileşik olan resveratrol içeren bu meyvenin, yapılan araştırmalarda sırt ağrısına neden olan kıkırdak hasarına karşı koruma sağlayabildiği belirlenmiştir.

ZENCEFİL

Sindirim sistemini rahatlattığı bilinen zencefil aynı zamanda çok etkili bir ağrı kesicidir. Mide bulantısını önleyen, gazı önleyen zencefil aynı zamanda mide yatıştırma özelliğiyle de bilinmektedir. Zencefil, artrit kaynaklı ağrıyan eklemler ve birçok kadının derdi adet krampları da dahil olmak üzere ağrıyla savaşan doğal bir bitkidir. Yapılan çalışmalarda, zencefil kapsüllerinin antiinflamatuar ilaçlar gibi, ağrıları hafifletmede işe yaradığını doğal ağrı kesici olduğunu belirlemişlerdir.

PAPATYA

Papatya içinde ağrı kesici maddeler bulunduran bir bitkidir. Özellikle sinir sistemi ile ilgili ağrılar için insanlar tarafından sıklıkla kullanılır. İyi bir kas gevşetici özelliği olan papatya çayının ağrıları azalttığı da bilinmektedir.

SOYA

Soyanın da içeriğindeki izoflavonların anti-inflamatuar özelliği sayesinde ağrı kesici etkiye sahip olduğu bilinmekte ve sıkça faydalanılmaktadır.

Doğal ilaç olarak kullanılan 7 besin!

ZERDEÇAL

Zerdeçalın içeriği, iltihaplanma dahil olmak üzere vücuttaki çeşitli süreçleri etkileyebilmektedir. Kurkumin takviyesi alanların romatoid artrit ve osteoartrit sorunları ile baş edebildiği de yapılan araştırmalar neticesinde ortaya çıkmıştır. Zencefilin demlenmesi ve içine bal konulmasıyla hazırlanan çaya karabiber eklenmesinin etkisini arttırdığı bilinmektedir.

KİRAZ

Yapılan araştırmalarda, kirazın egzersiz yapan kişilerde sıklıkla görülen kas hasarı semptomlarını azalttığı gözlenmektedir.

KAHVE

Eczanelerde reçetesiz satılan birçok soğuk algınlığı ve baş ağrısı ilacında kafein bulunmaktadır. Yapılan araştırmalarda, bilinen ağrı kesicilerle birlikte tüketildiğinde ağrı kesicilerin etkilerini arttırdığı belirlenmiştir. Kendine özgü ağrı azaltıcı güce sahip olan kafeinin alımında aşırıya kaçmamak gerekmektedir.