Ebru Şallı o meyve olmadan kahvaltıya oturmuyormuş!  Tam bir antioksidan deposu!

Sağlıklı beslenmeye verdiği önemle adından sıkça söz ettiren Ebru Şallı'nın kahvaltılarından eksik etmediği meyve ortaya çıktı. İşte o meyve...

Ebru Şallı o meyve olmadan kahvaltıya oturmuyormuş!  Tam bir antioksidan deposu!

Ünlü model, sunucu ve pilates eğitmeni Ebru Şallı, sağlıklı beslenmeye verdiği önemi her fırsatta dile getiriyor. Şallı, kahvaltısında mutlaka tüketmesi gereken bir meyve olduğunu söyledi. Peki, bu meyve hangisi? İşte, Ebru Şallı’nın kahvaltı sırrı…

Aronia meyvesi nedir?

Ebru Şallı, kahvaltısında aronia meyvesi yemeden oturmadığını açıkladı. Peki, aronia meyvesi nedir? Aronia meyvesi, kızılcık ve yaban mersini gibi üzümsü meyvelerden biridir. Kuzey Amerika kökenli olan bu meyve, son yıllarda Türkiye’de de yetiştirilmeye başlanmıştır. Aronia meyvesi, siyah, kırmızı ve mor renkli olabilir. Meyvenin tadı ekşi ve buruktur.

Ebru Şallı o meyve olmadan kahvaltıya oturmuyormuş!  Tam bir antioksidan deposu!

Aronia meyvesinin faydaları nelerdir?

Ebru Şallı, aronia meyvesinin faydalarını şöyle anlattı: “Aronia meyvesi, iltihapla mücadelede bir numara olan bir meyvedir. Antioksidan deposudur. Kanser, kalp hastalığı, diyabet, obezite, alzheimer gibi pek çok hastalığa karşı koruyucudur. Kan şekerini düzenler, bağışıklığı güçlendirir, cildi güzelleştirir, sindirimi kolaylaştırır, göz sağlığını korur, enfeksiyonlara karşı savaşır. Aronia meyvesi, aynı zamanda sporcular için de çok faydalıdır. Kas yorgunluğunu azaltır, performansı arttırır, kas hasarını önler, kas iyileşmesini hızlandırır.”

Ebru Şallı, aronia meyvesini taze, kurutulmuş, reçel, marmelat, şurup, meyve suyu veya çay olarak tüketebileceğini belirtti. Ancak meyvenin taze olarak yenmesinin daha faydalı olduğunu vurguladı. Şallı, aronia meyvesinin günlük tüketim miktarının 100-150 gram arasında olması gerektiğini söyledi.