En güzel Waffle hamuru tarifi! Tam kıvamında, tam ölçülü!

Yazın şerbetli tatlıları genel olarak pek tüketmeyiz. Nerede hafif tatlar var onları ararız. Biz de sizler için En güzel Waffle hamuru tarifi! Tam kıvamında,

En güzel Waffle hamuru tarifi! Tam kıvamında, tam ölçülü!

Yazın şerbetli tatlıları genel olarak pek tüketmeyiz. Nerede hafif tatlar var onları ararız. Biz de sizler için En güzel Waffle hamuru tarifi! Tam kıvamında, tam ölçülü bir tarif hazırladık.

En güzel Waffle hamuru tarifi! Tam kıvamında, tam ölçülü tarifi sizler için hazırladık. Şerbetli tatlıları normalde çok sevsek de yazın çok fazla tercih etmeyiz. Günün her saatinde tüketebileceğimiz En güzel Waffle hamuru tarifini bugün sizler için paylaşacağız. İşte En güzel Waffle hamuru tarifi…

En güzel Waffle hamuru tarifi! Tam kıvamında, tam ölçülü!

Waffle bir çok kişinin asla ama asla hayır diyemeyeceği bir tatlıdır. İçine sürülen leziz çikolata kreması ile üzerine sevdiğiniz meyveleri serpiştirmesi ile vazgeçilmez tatlardan biridir. İşte tam kıvamında En güzel Waffle hamuru tarifi.

İster çilekli ister muzlu istediğiniz meyve ile hazırlayabileceğiniz enfes bir tarif veriyoruz sizler için. Hem tok tutacak, hem öğün yerine geçebilecek hem de tatlı olarak tüketebileceksiniz. İşte size En güzel Waffle hamuru tarifi! Tam kıvamında, tam ölçülü!

En güzel Waffle hamuru tarifi! Tam kıvamında, tam ölçülü!

En güzel Waffle hamuru tarifi malzemeleri!

1 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım tatlı kaşığı vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş
1 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
Çeyrek tatlı kaşığı tuz

En güzel Waffle hamuru tarifi!

Öncelikle işe waffle makinesini ısıtarak başlayın. O bir kenarda ısınırken siz de hamuru hazırlayın. Orta boy kaba yumurta ve şekeri koyup mikserle yüksek devirde rengi açılana kadar çırpın. Süt, vanilin, tereyağı ekleyip düşük hızda çırpın. Sonrasında ona Un, kabartma tozu ve tuz ilave edin. Düşük hızda pürüzsüz olana kadar çırpın. Zaten bu aşamada makine de ısınmış olacaktır.

Isınan makineye hamuru dökün ve pişirin. Makine size piştiğini bir şekilde ışığı ile belli edecektir. Pişen waffle hamurunun üzerine istenilen meyveleri ekleyip çikolata sosu dökün ve servis edin.

Püf noktasına da gelecek olursak Daha leziz ve yumuşak bir doku oluşturmak için waffle hamuru 20-25 dakika kadar buzdolabında bekletilmelidir.