Ev yapımı Starbucks Cool Lime! Yeni gözdeniz olacak!

Yazın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Cool Lime, son yılların en ferahlatıcı, en gözde lezzetleri arasında yer alıyor. Bu kadar çok sevilmesinin akabinde

Ev yapımı Starbucks Cool Lime! Yeni gözdeniz olacak!

EVDE STARBUCKS COOL LIME NASIL YAPILIR? İŞTE ADIM ADIM COOL LIME TARİFİ!

Yazın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Cool Lime, son yılların en ferahlatıcı, en gözde lezzetleri arasında yer alıyor. Bu kadar çok sevilmesinin akabinde ise akıllara tek bir soru geliyor, evde Cool Lime nasıl yapılır? Bugün size Starbucks’da içtiğinizden çok daha lezzetli olan ve çok daha kolay hazırlan bir Cool Lime tarifi veriyoruz. Hem de çok az malzeme ile yapacak ve çok ucuza elde edeceksiniz.

Cool lime, limonataya benzeyen ama limonatadan daha hafif tadı olan bir içecek. Yoğun nanenin getirdiği ferahlık ve eşsiz rayiha ile pek çok kişinin ilk tercih ettiği içecekler arasında bulunuyor. Zannedilenin aksine kolay yapımı sayesinde çok kısa bir sürede de hazırlanabiliyor.

Ev yapımı Starbucks Cool Lime! Yeni gözdeniz olacak!

EVDE COOL LİME NASIL YAPILIR?

Gerçekten çok az malzemeyle yapılan bu eşsiz içecek için Nefis Yemek Tarifleri‘ nde yer alan tarife göre gerekli olanlar ise;

-2 tane limon

-15-20 yaprak taze nane

-2 yemek kaşığı kadar şeker

-4 su bardağı su

Ev yapımı Starbucks Cool Lime! Yeni gözdeniz olacak!

YAPILIŞI

Öncelikle limonun kabuğunu patates soyacağı ile incecik beyaz kısımlarını almamaya dikkat ederek soyuyoruz. Beyaz yerlerini almıyoruz ki içeceğimiz acılaşmasın. Geniş bir kasenin içerisinde 10-15 dal taze nane yaprağıyla 2 yemek kaşığı şekeri ve limon kabuklarını ovalamaya başlıyoruz. Geriye kalan 5 dal nane yaprağını sunumda kullanmak üzere ayırıyoruz. Nane, limon kabukları ve şekeri tüm lezzeti çıkana kadar iyice ovalamaya devam ediyoruz. Bu aşamada kabuğunu rendelediğimiz limonları da güzelce sıkıyoruz. Sıktığımız limon suyunun üzerine, 4 su bardağı suyu da ekleyerek, ovaladığımız karışıma döküyoruz ve şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Şeker iyice eridikten sonra temiz bir tülbentle ya da süzgeçle süzüyoruz.

Ev yapımı Starbucks Cool Lime! Yeni gözdeniz olacak!

SERVİS ÖNERİSİ

Yaklaşık olarak 10 küp kadar buzu mutfak robotunda biraz çekiyoruz ya da buzdolabı poşetine koyarak iyice ufalanana kadar dövüyoruz. Döverek kristalleştirdiğimiz buzları sunum bardağımızın içerisine yarısından daha fazla olacak şekilde dolduruyoruz. Sunum için ayırdığımız nane yapraklarını buzla bardağın arasına sıkıştırıyoruz ki güzel bir görsellik elde edelim. Son aşama olarak süzdüğümüz limonlu içeceğimizi, buzların üzerine dolduruyoruz. Ve Cool Lime servise hazır!

Ev yapımı Starbucks Cool Lime! Yeni gözdeniz olacak!

Afiyet olsun.