Günde 1 kaşık yiyen vucudunu hastalıklara karşı koruyor! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu her sabah bunu tüketiyor!

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu birçok hastalığa şifa olan ve vücudun bağışıklığını kuvvetlendiren şifa kaynağından bahsetti. Kendisinin de her sabah tükettiği bu şifa kaynağı ne? İşte ayrıntılar…

Günde 1 kaşık yiyen vucudunu hastalıklara karşı koruyor! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu her sabah bunu tüketiyor!

Son zamanlarda en büyük problemimiz vücudumuzun direncini yükseltip kendimizi hastalıklara karşı korumak. Özellikle corona virüs salgınının ardından hastalıklar hızla arttı. Bunun sebebi olarak da uzmanlar uzun bir süre boyunca evde kalmış olmamızdan dolayı vücudumuzun direncinin azaldığı ve bağışıklığının düştüğü. Bu sebeple Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu birçok hastalığa şifa olan ve vücudun bağışıklığını kuvvetlendiren şifa kaynağından bahsetti. Kendisinin de her sabah tükettiği bu şifa kaynağı ne? İşte ayrıntılar…

 

Her sabah yorgun mu uyanıyorsunuz? Sürekli grip ve nezle mi oluyorsunuz? Birisi yanınızda hapşursa size mi bulaşıyor? Yorgunluktan kurtulup kendinizi dinç mi tutmak istiyorsunuz? O zaman bu yazımız tam olarak sizin için. Mutlaka ayrıntılı bir şekilde okuyup söylediğimiz ayrıntılara dikkat etmeniz oldukça önemli.

 

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu yukarıda saymış olduğumuz tüm yorgunlukların ve hastalıkların tedavisinin tahinde olduğunu açıkladı. Uzman doktor her sabah tahin yenilmesini önerirken kendisinin de yıllardır her sabah mutlaka tahin tükettiğini açıkladı. Tahinin faydalarının saymakla bitmediğini açıklayan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tahinin eklemlere bile iyi geldiğini bu sebeple romatizmal rahatsızlıklara karşı bile koruduğunu açıkladı.

 

Tahinin Faydaları Nelerdir?

  • Tahin düzenli bir şekilde kullanıldığı zaman kemik sağlığına iyi gelir. İçerisinde bulunan fosfor ve manganez kemik sağlığı için çok önemlidir.
  • Tahinin içerisinde lignanlar dediğimiz antioksidanlar bulunur. Bu demek oluyor ki tahin kanser riskini de azaltıyor.
  • Tahin düzenli tüketildiği zaman hastalıklara karşı korur. Susam tohumları tip2 diyabet ve kalp hastalığı gibi birçok hastalık durumunun riskini azaltır.
  • Tahin içerisinde antibakteriyel özellikler bulundurur. Çünkü içerisinde güçlü antioksidanlar bulunur ve bu nedenle antibakteriyel özelliklere sahiptir.
  • Tahinin içeriğinde bulunan bileşenler yara ve iltihaplara karşı etkilidir.
  • Tahin beyin sağlığını destekler ve bunama gibi sorunlara karşı koruyucu önlem alır. Bu sebeple her yaştan bireylerin tahin tüketmesi oldukça faydalıdır.
  • Uzmanlar tahinde antikanser etkilerinin olabileceğini açıkladı ve bu konuda araştırmalar yaptıklarını da belirttiler.